nieuws

Productnieuws en Tour de France: Tom Dumoulin voelt zich sterker door supplement Fruitflow

Voedselproductie

Productnieuws en Tour de France: Tom Dumoulin voelt zich sterker door supplement Fruitflow

Zou Tom Dumoulin in de huidige tour de France beter gaan presteren door het gebruik van het voedingssupplement Fruitflow? Zijn Sunweb Team maakt deze ronde gebruik van dit product dat DSM in samenwerking met de atleten inzet. Het gaat om een supplement op basis van tomatenextract en omega-3-vetzuren.

Fruitflow kreeg een gezondheidsclaim van de European Food Safety Authority (EFSA) in relatie tot de gezondheid van hart en vaten. Het wordt nu bij de renners als herstelmiddel ingezet om mogelijk de toxische effecten van intensieve sport op de hart en vaten te verminderen. Het supplement zou een positief effect hebben op het cardiovasculaire systeem.

Volgens Royal DSM, de producent van Fruitflow, is uit eigen onderzoek gebleken dat het supplement ook ontstekingsremmend werkt wat ervoor kan zorgen dat atleten sneller herstellen van intensieve inspanningen.

Blij met supplement

Team Sunweb-wielrenner Tom Dumoulin geeft aan blij te zijn met het voedingssupplement. ‘Tegen het einde van de Giro d’Italia was het een uitdaging om op volle kracht te blijven fietsen. Ik merkte dat door Fruitflow aan ons voedingsregime toe te voegen, ik mij sterker voelde in de laatste dagen van de wedstrijd.’

Voorsprong op concurrentie

Met Fruitflow hoopt het  Sunweb Team een voorsprong te hebben op de concurrentie. Het product is door DSM en team Sunweb ontwikkeld voor de verbetering van de gezondheid van professionele atleten.

Een gezonde bloedstroming

In 2016 kreeg DSM een officiële gezondheidsclaim van de EFSA op het supplement Fruitflow. ‘Helpt de normale bloedplaatjesaggregatie (binding van bloedplaatjes) te behouden, wat zorgt voor een gezonde bloedstroming’, luidt de claim. Tomatenconcentraat, de basis van het supplement, kreeg in 2009 al een officiële gezondheidsclaim van de EFSA.

Tomaatconcentraat

Een tomaat bestaat voor 3 procent uit bioactieve stoffen zoals nucleoside, polyfenolen en flavonoïde. Hier wordt een concentraat van gemaakt waardoor één portie dezelfde hoeveelheid bioactieve stoffen bevat als drie koppen tomatensoep. Daarnaast wordt er 250mg omega-3 aan het product toegevoegd, ook vanwege de positieve effecten op hart en vaten.

Ideaal voor ondersteuning herstel

‘Voor topsporters zijn de marges tussen overwinning en mislukking klein. Professionele atleten hebben hun voeding nodig om hen op alle mogelijke manieren te ondersteunen, zowel door training als door wedstrijden,’ zegt Ruedi Duss, global business en marketingmanager bij DSM Nutritional Products. ‘Fruitflow was het eerste natuurlijke hart- en vaatbeschermende supplement dat goedkeuring kreeg van een artikel 13.5 claim van de Europese Commissie en is ideaal voor fietsers die hun herstel moeten ondersteunen voor maximale prestaties.’

Reageer op dit artikel