nieuws

Samenwerking Vegetarische Slager en Mora: vegetarische kroket in aantocht

Voedselproductie

Samenwerking Vegetarische Slager en Mora: vegetarische kroket in aantocht

De Vegetarische Slager en Mora hebben elkaar gevonden. De twee partijen slaan de handen ineen om vegetarische snacks te ontwikkelen. De eerste producten liggen begin volgend jaar in supermarkten, bedrijfskantines, cafetaria’s en horecagelegenheden.

Volgens de Vegetarische Slager zal de vegetarische kroket van Mora nauwelijks van de vleesvariant te onderscheiden zijn. De twee fabrikanten spelen met het partnerschap op het groeiend aantal flexitariërs: mensen die bewust minder vlees eten. Het zou inmiddels gaan om zo’n 75% van de Nederlandse bevolking.

Draadjesvleeskroket

Mora en De Vegetarische Slager ontwikkelden een kroket en bitterbal in de vegetarische ‘draadjesvlees’-variant. Daarmee is het nog niet klaar. Ook een kipkorn in vegetarische vorm is onderweg.

Cora van Mora

Vanaf 2 oktober valt de vegetarische draadjesvleeskroket te verkrijgen bij het restaurant van de Vegetarische Slager: De Vleesch Lobby in Den Haag. Begin 2019 zijn de vegetarische snacks breed verkrijgbaar.

Mora en de Vegetarische Slager zijn van plan samen nog meer snacks te ontwikkelen. Met de slogan ‘proef ‘m en je gelooft het niet’, zullen Cora van Mora en Jaap Korteweg de draadjesvleeskroket gaan promoten.

Wil je meer weten over plantaardige voeding, kom dan naar de bijeenkomst van Voeding Nu op 2 oktober.

Reageer op dit artikel