nieuws

Productnieuws: Coca-Cola zet verder in op minder suiker en minder plastic (video)

Voedselproductie

Productnieuws: Coca-Cola zet verder in op minder suiker en minder plastic (video)

Coca-Cola in Nederland wil dat tegen eind 2019 alle plastic flessen van het bedrijf zullen bestaan uit vijftig procent gerecycled plastic. Dat betekent dat er vijftig procent minder nieuw plastic nodig is om een fles te maken. Ook zet het bedrijf verder in op het verminderen van suiker in frisdranken.

Met de plasticdoelstelling is Coca-Cola de eerste grote frisdrankfabrikant in Nederland en West-Europa die dat op deze schaal en voor het gehele portfolio zegt te realiseren. ‘Wij verkopen in Nederland zo’n 7 miljoen drankjes per dag, dat geeft ons een verantwoordelijkheid om stevige doelen te stellen’, zegt Jaap Wassink, Country Director Coca-Cola European Partners Nederland. ‘Ik zie soms zelf ook onze lege flesjes in de berm liggen, dat willen we niet meer.’ 

Coca-Cola Open
Wassink sprak tijdens het begin van de zogenoemde ‘Coca-Cola Open’. Het is een reeks bijeenkomsten waarin medewerkers van het bedrijf in dialoog gaan met onder andere klanten, maatschappelijke organisaties en experts over Coca-Cola’s rol in de maatschappij en duurzaamheidsdoelstellingen. Daarbij komen onderwerpen als suiker, zoetstoffen, innovatie, verpakkingen en circulariteit aan bod. 

Minder suiker
Een ander aandachtspunt in de sessies en voor het productportfolio van Coca-Cola is gesuikerde frisdrank. ‘Onze doelstelling houdt in dat we de hoeveelheid suiker in onze dranken willen verlagen’, zegt Wassink. ‘In de afgelopen zeven jaar hebben we al bijna negentig miljoen kilo uit onze producten gehaald, terwijl het volume is gestegen. Dat doen we in redelijke stilte, via het herformuleren van onze producten en via onze marketing. Dit jaar zullen we uit onze Fanta Orange-producten dertig procent suiker hebben gehaald.’

This is Forward
Vorig jaar presenteerde Coca-Cola het duurzaamheidsactieplan This is Forward met daarin verschillende ambities voor 2025 op het gebied van duurzaamheid. Coca-Cola Open is er een onderdeel van. De nieuwe sessies vinden dit jaar plaats van 12 tot en met 23 november.

 

Reageer op dit artikel