nieuws

Productnieuws: Enkco introduceert hybride vleesproducten

Voedselproductie

Productnieuws: Enkco introduceert hybride vleesproducten

Enkco introduceert onder het label Halv-Om hybride producten voor de foodservice. De eerste producten zijn een gegaarde gehaktbal en een hamburger waar 30% champignons aan is toegevoegd.

De producent van koelverse en diepgevroren vleesproducten wil hiermee de consument vergemakkelijken om gezonder en plantaardiger te eten zonder vlees volledig te hoeven afzweren. De prijs van de Halv-Om producten ligt op hetzelfde niveau als bij de reguliere vleesvarianten.

 

Foodservice

De hybride producten zijn in eerste instantie bestemd voor de foodservice: cateraars en restaurants van bedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen, tankstations. Consumenten in deze markten vragen ook om maaltijden met minder of geen vlees. Enkco verwacht dat een groeiend aantal partijen hun assortiment van samengestelde vleesproducten zullen gaan vervangen door plantaardige varianten of deze zullen toevoegen. 

 

Textuur en smaak van vlees

De hybride producten die Enkco begin januari op de Horecava zal presenteren hebben de smaak, textuur en uiterlijk van reguliere vleesproducten. Volgens het bedrijf zorgt de combinatie van rundvlees en champignons voor een sappige en stevige bite. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten zullen ook andere plantaardige ingrediënten worden gebruikt.

 

Voedingswaarde

Een Halv-Om gehaktbal bevat 31% minder calorieën en 40% minder verzadigde vetten dan een normale variant. De Halv-Om hamburger telt 22% minder calorieën en 18% minder verzadigde vetten dan hamburger zonder champignons. De hybride producten bevatten ook meer vezels en minder zout dan de vleesvarianten. Zo bevat de hybride gehaktbal 12% minder zout en 63% meer vezels dan de vleesvariant. De Halv-Om hamburger heeft 43% minder zout en tot 200% meer vezels.

 Enkco zal het assortiment hybride producten uitbreiden.

Reageer op dit artikel