nieuws

Groningse vegan studenten verenigen zich

Voedselproductie

Groningse vegan studenten verenigen zich

De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) opgericht: Vegan Student Association Groningen (VSA).

Mike Silhan is woordvoerder van de studentenvereniging en werd afgelopen december veganist. “Toen we merkten dat er in Nederland nog géén vegan studentenvereniging bestond, besloten wij om hier snel verandering in te brengen. Met VSA leggen de studenten de nadruk op een positieve impact op dieren en het milieu.”

 

Meer vegan

De vereniging heeft al verschillende avonden georganiseerd met diners en filmvertoningen. In de toekomst willen ze workshops geven en de universiteit aanmoedigen om meer veganistische maaltijden aan te bieden in de cafetaria’s. 

Emile Dingemans, voorzitter van de NVV – die de VSA financieel steunt – verwacht dat op meer universiteiten en hogescholen vegan studentenvereniging zullen ontstaan. “Steeds meer mensen zien af van diergebruik. Van beroemdheden tot directeurs en van politici tot studenten.”

Reageer op dit artikel