nieuws

Hak behaalt 60% zoutreductie sinds 2011

Voedselproductie

Hak behaalt 60% zoutreductie sinds 2011

Hak heeft vier nieuwe 0%-varianten waar toegevoegde suikers, zout of zoetstoffen zijn wegelaten. De groentefabrikant streeft ernaar zo gezond mogelijke ingrediënt- en receptuurcombinaties.

De 0%-varianten zijn de gezondere versie van de Hak’s klassiekers als rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus. Ze zijn verkrijgbaar in de vertrouwde glazen HAK-pot van 370 ml. De 0%-lijn speelt in op de groeiende groep consumenten die graag producten willen eten zonder suiker en zout.

HAK productverbetering

‘Wij werken systematisch en continu aan productverbetering samen met de hele branche daar waar nodig en mogelijk. Dit alles is ook vastgelegd in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling’, zegt Nicole Freid, directeur Innovatie en Marketing bij HAK.

Ze geeft aan dat het grootste deel van Haks groenteassortiment inmiddels geen toegevoegde suikers meer bevat en producten tot ruim 40% minder zout bevatten. Voor de meeste producten betekent dat slechts 0,3 tot 0,4 gram zout per 100 gram.

Stapsgewijs reduceren

De reducties zijn stap voor stap gegaan zodat de consument aan de smaak kan wennen. Door het continue uitvoeren van consumentonderzoek met onafhankelijke panels zijn verschillende suiker en zouthoeveelheden getest en is HAK erachter gekomen waar het afbreekpunt ligt voor smaak. Hierdoor heeft de consument de afname nauwelijks gemerkt.

De 0%-varianten zijn bijvoorbeeld op smaak gebracht met natuurlijke smaakmakers als, azijn, kruiden en specerijen in plaats van suiker en zout . Zo helpt HAK de consument meer groenten en peulvruchten te laten eten op een lekkere en gezonde manier.

Hak bereikte sinds 2011 op de meeste producten een zoutreductie van 60%.

 

Reageer op dit artikel