nieuws

Productnieuws: SoFine komt met een plantaardige zalmfilet op basis van soja (update)

Voedselproductie

Productnieuws: SoFine komt met een plantaardige zalmfilet op basis van soja (update)

SoFine brengt een plantaardige zalmfilet op de Nederlandse markt genaamd: SoFish Fillets Salmon Style. Het product is bedacht en gemaakt in Nederland en bestaat uit sojabonen.

SoFish Fillets Salmon Style wordt gemaakt van non-gmo sojabonen en draagt bij aan een duurzaam vlees alternatief. Volgens SoFine is dit de eerste plantaardige moot met de smaak en bite van zalm. Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij de Jumbo en Vomar voor 2,89 euro.

Zalm van soja

De Fillets zijn een bron van eiwitten en vezels. Door de toevoeging van vitamine B12 en ijzer zijn het alternatieven voor voor flexitariërs, klimatariërs, vegetariërs en veganisten. Het product voldoet dan ook aan de Voedingscentrumrichtlijnen van een gezonde vleesvervanger. 

Reageer op dit artikel