nieuws

Eerste Europese fabriek Beyond Meat wordt in Nederland gebouwd

Voedselproductie

Beyond Meat gaat samen met Zandbergen World’s Finest Meat in een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude plantaardige vleesvervangers produceren voor de Europese markt.

Eerste Europese fabriek Beyond Meat wordt in Nederland gebouwd

Dit is de eerste productiefaciliteit van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de bouw van de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond. Door lokaal de plantaardige producten te produceren zal de CO2-voetafdruk van het bedrijf worden verkleind. Tegelijkertijd kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren.

Europese consument positief

“De reactie van consumenten in Europa op de producten is positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten”, aldus Seth Goldman, executive chairman van Beyond Meat.

In Nederland verkoopt Beyond Meat sinds 29 april de hamburger bij alle vestigingen van Albert Heijn. De plantaardige burger was al verkrijgbaar bij restaurant Thrill Grill. De Belgische retailer Delhaize heeft ze liggen sinds 24 april.

“Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren”, aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World’s Finest Meat.

Plantaardige burger

De oprichters van Beyond Meat wilden een plantaardige burger maken die precies op rundvlees lijkt. Ze startten al in 2009 met de ontwikkeling. Het doel was om vooral vleesliefhebbers aan te spreken. Tien jaar later zijn de plantaardige burgers zeer populair. Ze zijn beschikbaar in 40 landen in 35.000 verkooppunten waaronder supermarkten, restaurants, hotels en stadia. Naast de burger heeft Beyond Meat ook een plantaardige worst en ‘los’ plantaardig gehakt waarvan de consument zelf ballen kan draaien. Deze twee producten zijn voorlopig nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Reageer op dit artikel