nieuws

Productnieuws: nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland, Pulled Oats

Voedselproductie

Productnieuws: nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland, Pulled Oats

Haver, tuinbonen, erwten, water, olie en zout. Dat zijn de ingrediënten van de nieuwe vleesvervanger Pulled Oats van Gold&Green. Eerder was het product al te vinden in de Nederlandse horeca. Vanaf deze week is het voor consumenten verkrijgbaar, vooralsnog exclusief bij Albert Heijn.

Pulled Oats is ontwikkeld in Finland. Het wordt gemaakt door de ingrediënten te kneden, te rollen en te verhitten. In het productieproces wordt de haver als het ware uit elkaar getrokken. Verwerkt met tuinbonen en de erwten, geeft het product een bite die lijkt op de beleving van vlees.

In de horeca

Pulled Oats is eerder dit jaar geïntroduceerd in de Nederlandse horeca en foodservice. Sinds maart is het product verkrijgbaar in de groothandel, waardoor het al op sommige menukaarten is komen staan.

Pulled Oats in de sport

Ook is Pulled Oats sinds kort opgenomen in het assortiment van de keuken van topsporttrainingscentrum Papendal. Voor sporters is het product interessant als eiwitbron, het bevat 30 gram eiwit per 100 gram. Door de combinatie van proteïnen uit verschillende bron, zoals haver en peulvruchten, voorziet het in alle essentiële aminozuren.

Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen.

Verkrijgbaarheid

Pulled Oats is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Albert Heijn, in de smaken ‘Naturel’ en ‘Tomaat’ voor een adviesprijs van 2,99 euro voor een verpakking van 175 gram.

Over Gold&Green

Gold&Green Foods Ltd is een besloten vennootschap. Pulled Oats is uitgevonden door de Finse Maija Itkonen en Reetta Kivelä. In de herfst van 2016 heeft Paulig Group een meerderheidsbelang genomen in Gold&Green.

Reageer op dit artikel