nieuws

Voedselverspilling tegengaan met kleinere groentes

Voedselproductie

Heb je ook een klein huishouden en last van voedselverspilling vanwege té grote groentes? Groente- en fruitdistributeur The Greenery en groenteverdeligingsbedrijf Rijk Zwaan zijn gestart met het distribueren van kleinere groenten. Recent is er een pilot gestart met de Jumbo Foodmarkt in Leidschendam om te kijken of het aanslaat.

Voedselverspilling tegengaan met kleinere groentes

Uit het consumentenonderzoek van de twee bedrijven blijkt dat de consument behoefte heeft aan kleinere groente. Bovendien stijgt de vraag naar biologisch en onverpakte groente. De beide bedrijven brengen daarom een assortiment van zo’n 20 kleinere varianten van groenten op de markt, waaronder broccoli, spitskool en sla. De kleinere varianten worden niet verpakt en zijn biologisch.

Kleinere groentes

Groenteverdelingsbedrijf Rijk Zwaan is al een aantal jaar bezig kleinere groenterassen te ontwikkelen. “Het klinkt misschien eenvoudig om kleinere groente te ontwikkelen, maar niet elk groenteras is hiervoor geschikt. Bovendien willen telers, retailers en consumenten een uniform product. Met veredeling hebben wij een aantal groenterassen kunnen ontwikkelen die voldoen aan alle eisen en kleiner zijn. Op deze manier spelen we in op de consumentenbehoefte en hoeven consumenten hopelijk minder groente weg te gooien”, vertelt Heleen Bos, marketingspecialist biologisch bij Rijk Zwaan.

Verhogen consumptie

“Met ‘Little & Fresh’ willen we een verdere bijdrage leveren aan het verhogen van de consumptie van biologische groente en fruit en het verduurzamen van onze samenleving. Het concept wordt de komende periode verder geoptimaliseerd aan de hand van de reacties van de consumenten en de inzichten uit de keten,” aldus Harm-Jan Eikelenboom, marketing manager bij The Greenery.

Reageer op dit artikel