nieuws

Picnic stopt met verkoop wegwerpplastic

Voedselproductie

Vanaf 1 september verdwijnen alle plastic wegwerpproducten bij de online supermarkt Picnic.

Picnic stopt met verkoop wegwerpplastic

Met deze stap loopt de supermarkt vooruit op het besluit van het Europees Parlement dat er vanaf 2021 geen plastic wegwerpproducten meer verkocht mogen worden.

Plastic wegwerkbestek (messen, vorken, lepels en eetstokjes), wegwerpborden, rietjes, wattenstaafjes, ballonstokjes, oxo-biologisch afbreekbaar plastic, bewaarbakjes en bekers gemaakt van geëxpandeerd polystyreen zijn vanaf 2021 verboden binnen de EU.

Biologisch afbreekbaar

Picnic vervangt de plastic wegwerpproducten door duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven. Deze alternatieven zijn gemaakt van papier, CPLA en bagasse. CPLA is met kalk verrijkte polymelkzuur en is biologisch afbreekbaar. Bagasse is een restmateriaal van suikerriet dat bij het gft-afval kan.

Innoveren

Michiel Muller, medeoprichter van de online supermarkt: “We kregen steeds vaker de vraag van de klant wat er met plastic wegwerpartikelen ging gebeuren. Die feedback van de klanten is ook een belangrijke reden dat we deze producten versneld uit de digitale schappen gaan halen.”

Reageer op dit artikel