nieuws

PLUS helpt bij gezonde keuze en vermindert plastic gebruik

Voedselproductie

PLUS wil consumenten helpen om dagelijks 250 gram groente te eten. Dit doen ze door ‘Snoep Goed’ te introduceren in het assortiment. PLUS hoopt dat dit de groenteconsumptie zal stimuleren door de dag heen.

PLUS helpt bij gezonde keuze en vermindert plastic gebruik

Het ‘Snoep Goed’ assortiment bestaat uit (biologische) snoeptomaatjes, mini paprika’s, radijsjes, snackworteltjes en snackkomkommers. Ze zijn makkelijk voor bij het ontbijt, de lunch of tussendoor zegt PLUS. ‘Snoep Goed’ wordt verkocht in plastic zakjes in plaats van in emmertjes. Hiermee bespaart de supermarktketen jaarlijks 23.000 kilo plastic.

Verduurzaming

Naast het vervangen van het emmertje door plastic sta-zakken, waarmee er dunner en minder plastic wordt gebruikt, ziet PLUS nog meer kansen liggen om over te gaan op 100% rPET en om de kilo-emmer voor snoeptomaten te verduurzamen.

Reageer op dit artikel