nieuws

Productnieuws: vegan Italiaanse koekjes

Voedselproductie

Basta Sia Buono lanceert naar eigen zeggen als eerste vegan en biologische Italiaanse koekjes op de markt met glutenvrije varianten. De koekjes zijn verantwoord voor de gezondheid en voor het milieu, aldus de producent.

Productnieuws: vegan Italiaanse koekjes

De koekjes zijn door een stel, Veronique en Gabriele, uit Italië mee naar België  gebracht nadat zij de koekjes in Italië hebben geproefd bij een Italiaanse patissier en tevens een oude vriend. De koekjes zijn nu ook vanuit Nederland te bestellen op hun website.

Verantwoord voor de gezondheid

De koekjes bestaan enkel uit verantwoorde ingrediënten zegt het stel. Er zitten geen gehydrogeneerde (trans)vetten, palmolie of gebleekte bloem in en er zijn geen conserveermiddelen toegevoegd. Afhankelijk van de smaak bevatten de koekjes onder andere ongebleekte bloem of biologische rijstbloem, plantaardige margarine, rietsuiker en kikkererwtenmeel. Hiermee zijn de koekjes ook lactosevrij.

Milieuvriendelijk

De koekjes worden op een lage temperatuur langzaam gebakken om het ontstaan van schadelijke stoffen en suiker tegen te gaan. Na het bakken worden ze zo snel mogelijk verstuurd om ze zo vers mogelijk te laten bezorgen. Sommige varianten zijn door de toevoeging van bepaalde kruidenmixen zes maanden houdbaar, andere varianten zijn drie maanden houdbaar.
De verpakking van de koekjes is biologisch afbreekbaar.

Basta Sia Buono is een oud Toscaans gezegde en betekent ‘als het maar lekker is’.

Reageer op dit artikel