nieuws

Productnieuws: vleesproducent Vion komt met plantaardige vleesvervangers

Voedselproductie

Vion heeft op de Anuga-beurs in Keulen een aantal vleesvervangers van ME-AT gepresenteerd. ME-AT is een start-up van het bedrijf die zich richt op alternatieven voor vlees. De gepresenteerde vleesvervangers zijn volledig veganistisch en gemaakt met alternatieve eiwitten.

Productnieuws: vleesproducent Vion komt met plantaardige vleesvervangers

Vion zegt dat de vraag naar alternatieve eiwitten in vleesvervangers groeit. Volgens het bedrijf hebben de ME-AT-producten de smaak, textuur en het mondgevoel van ‘echt’ vlees. Met de producten richt het bedrijf zich op de groeiende groep flexitariërs.

Positieve stap in transitie

ProVeg, de organisatie die zich inzet voor plantaardige voeding en werkt aan de vermindering van dierlijke producten, zegt desgevraagd dat de introductie van Vion een volgende stap is in de transitie van de vleesindustrie. ‘De vleesindustrie is bezig met een indrukwekkende grote omschakeling van dierlijke naar plantaardige productie’ zegt een woordvoerder van ProVeg. ‘De grootste vleesverwerker van Nederland kon niet achterblijven. Vion heeft de markt goed bestudeerd, dat blijkt wel uit het feit dat hun nieuwe producten volledig plantaardig zijn. Daarmee hebben ze een streepje voor op de fabrikanten die nog het dieronvriendelijke kippenei-eiwit gebruiken.’

Reageer op dit artikel