De voordelen van je eigen eten verbouwen

Tuinkas Fonteyn

BEDRIJFSINFORMATIE | Aardappelen uit Peru, sperziebonen uit Kenia en wortels uit. Door Covid zijn we bewuster geworden van onze lokale boeren. Initiatieven zoals: Support Your Locals, werden opgestart en flink gesteund. Dat groenten gedistribueerd worden vanuit de hele wereld, wisten we al. Maar, waarom groenten van de andere kant van de aardbol eten, als je deze zelf het in je achtertuin kunt verbouwen? Met een tuinkas heb je een mooie aandachtstrekker in de tuin en kun je experimenteren met groenten verbouwen. Er is niks leuker dan dat je kunt vertellen aan je gasten dat het groenten uit eigen tuin zijn. Een tuinkas kopen heeft dus veel voordelen. We zetten een paar tips voor je op een rij. 

Gemakkelijk te verbouwen groenten in een tuinkas 

In een tuinkas heb je een beperkte ruimte. Je kunt dan ook groenten verbouwen die niet al te veel ruimte innemen. Groente die niet te veel ruimte in je tuinkas innemen zijn: sla, spinazie, bosui, radijsjes, tomaten en sperziebonen. Heb je een grote tuinkas tot je beschikking, dan kun je ook kiezen voor: (fles)pompoen, courgettes en wortels. Ook kun je heerlijke kruiden kweken zoals: bieslook, munt voor in de verse muntthee, een kerrie plant, peterselie, basilicum, rozemarijn en tijm.   

Bekijk van tevoren hoeveel ruimte de groenten en kruiden nodig hebben om goed te kunnen groeien. Ook is het belangrijk dat de groenten en kruiden genoeg zonlicht krijgen, lees je daarom van tevoren in. Zo weet jij welke specifieke groenten waar kan komen te staan. 

Moestuinbakken in je tuinkas 

In een tuinkas kunnen moestuinbakken erg handig zijn voor het overzicht. Deze kweekbakken hebben verschillende afmetingen voor verschillende groenten. Ga je wortels verbouwen? Dan zijn diepe moestuinbakken aan te raden. Met een kweektafel kun je zelfs op stahoogte tuinieren. De boxen zijn na het planten te verschuiven en je hebt een duidelijk overzicht door de onvermijdelijke scheidingslijnen. Daarbij heb je minder snel last van onkruid en de bakken zorgen voor betere drainage. De kweekbakken hebben een hoop voordelen en zijn dus een echte aanwinst voor in jouw tuinkas.

Milieubewust 

Met jouw tuinkas zul jij hoogstwaarschijnlijk niet elke dag jouw hele familie kunnen voeden. Maar als je je zo bewust bezig houdt met duurzamer leven, is een goeie tip om jouw eigen gekweekte voorraad aan te vullen met groenten van lokale boeren. Je weet dan nog steeds waar jouw groenten vandaan komen, en ze hebben niet de halve wereld over gereisd. Help het milieu en leef klimaat bewust. 

Wil jij een tuinkas kopen om je eigen groenten en kruiden te verbouwen? Dan kun je bij Fonteyn terecht. Je krijgt advies op maat en je vragen worden beantwoord door specialisten!

Lees ook
Column: Groente, Fruit en Framing, emoties bepalen effect van nudges

Column: Groente, Fruit en Framing, emoties bepalen effect van nudges

Dat een kleine aanpassing, zoals een nudge, soms grote gevolgen kan hebben voor ons gedrag, wordt ook weer duidelijk na het lezen van deze editie van Voeding Nu over voedingsgedrag. Het creëren van zo’n nudge is echter (helaas) geen appeltje-eitje.Neem framing, een interessante manier van nudging die ook al ter sprake kwam in een eerdere column (1)....

HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’ voor kinderen

HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’ voor kinderen

HAK werkt aan de ontwikkeling van een ‘intelligent groentebord’ om kinderen meer groenten te laten eten. De groentefabrikant wil met dit bord de helpende hand bieden aan kinderen en ouders.Het bord, dat vanaf begin 2021 op de markt komt, gaat binnenkort in Nederland in productie. Bij de ontwikkeling van het bord heeft HAK zich onder meer gebaseerd op...

Productnieuws: Notchie introduceert eiwitrijke maaltijdsoepen

Productnieuws: Notchie introduceert eiwitrijke maaltijdsoepen

Notchie brengt nieuwe maaltijdsoepen op de markt onder het motto ‘met gemak al je eiwitten en groenten in één zak’.Het nieuwe merk Notchie wil met de maaltijdsoepen inspelen op de behoefte aan gezonde kant-en-klare producten. High protein & organic De ‘high protein & organic’ soepen bevatten vegan ingrediënten die volgens de producent samen...