Nieuws
Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.

Samenwerkingsverband neemt voortouw om voeding in zorg gezonder te maken

Samenwerkingsverband neemt voortouw om voeding in zorg gezonder te maken

“Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen...

Voeding in de media - week 38

Voeding in de media - week 38

Deze week vierden we de dag van de diëtist en schreven verschillende media over leefstijl bij uiteenlopende ziektebeelden. Voeding in de media, week 38.

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen, daar draait de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september om. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en dit aantal stijgt hard. 2diabeat wil de opmars van diabetes type 2 stoppen door een gezonde leefstijl te promoten. Sporten en bewegen maken daar...

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

De supermarktomzet aan duurzame voeding wordt steeds groter. In 2021 had 22 procent van de omzet aan voeding een duurzaamheidskeurmerk. In 2013 was dit nog maar 8 procent. Vooral producten als varkensvlees, verse vis, thee en eieren hebben vaak een duurzaamheidskeurmerk. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van Wageningen University & Research...

Voeding in de media - week 37

Voeding in de media - week 37

Voedselonzekerheid, inflatie en de invloed op de eiwittransitie en nieuws over overgewicht. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Kick-off EU-campagne ‘Brood, goed verhaal.’

Kick-off EU-campagne ‘Brood, goed verhaal.’

Op 1 september vond de officiële start plaats van de campagne ‘Brood, goed verhaal. Met graan uit Europa.’ De samenwerking tussen NBC (NL) en Brood en Gezondheid (BE) wordt hiermee met twee jaar verlengd. Na een soft launch op sociale media verscheen het eerste reclamespotje twee weken geleden op televisie.

Onderzoek naar online motivatieprogramma op maat

Onderzoek naar online motivatieprogramma op maat

Juul Coumans ontwikkelde 'MijnLeefstijlCoach', een online programma op maat om mensen te motiveren op langere termijn gezond(er) te eten en/of meer te bewegen. Op donderdag 29 september verdedigt zij haar proefschrift 'MyLifestyleCoach - Development and evaluation of a web-based computer-tailored intervention for diet and physical activity guided by...

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 5 2022
Editie 5 2022

Voeding Nu 5 staat helemaal in het thema van ouderen. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Jongeren events bij Floriade: samen voor een duurzame toekomst

1 oktober 2022

Lees meer

Kindervoeding en Kinderdiëtetiek (basis)

14 oktober 2022

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal (regio Utrecht)

17 november 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea