Artikelen
Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start

Inzenden voor James Lind Prijs 2021 van start

Universiteiten, wetenschappers, zorgverleners en het bedrijfsleven kunnen hun impactvolle onderzoeken en baanbrekende projecten met Nederlandse inbreng aanmelden voor de James Lind Prijs 2021. Wetenschappelijke onderzoeken over fysiologisch actieve (voedings-)stoffen en toepassingen ervan in de praktijk zijn kanshebbers. De winnaars krijgen een award...

Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Vanaf 1 januari 2022 gaan er nieuwe regels gelden voor verliesverrekening in de vennootschapsbelasting (VPB). In dit artikel leest u over de veranderingen.

Hoe bereik je jongeren als het over groente gaat?

Hoe bereik je jongeren als het over groente gaat?

In het zesde nummer van Voeding Nu vorig jaar werd beschreven hoe groenterijke snacks door jongeren gewaardeerd werden na introductie in schoolkantines (1). Een belangrijke vraag die hierbij naar boven kwam is: hoe communiceer je met jongeren over groente en groenterijke producten? Ook dit is onderzocht binnen het project Groente als Ingrediënt van...

Praleucine, een luxe bonbon voor extra spierkracht

Praleucine, een luxe bonbon voor extra spierkracht

Waarom zou gezonde voeding ook niet heel lekker mogen zijn? Vanuit dat idee ontwikkelde Patrick Tassignon een praline met extra vitamine D, leucine en vezels, bedoeld voor de ondersteuning van een normale spierfunctie en om van te genieten.

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Wereldwijd worden mensen steeds ouder. De mate waarin individu en samenleving kunnen profiteren van deze extra jaren hangt sterk af van één sleutelfactor: gezondheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we wereldwijd gezond ouder worden en voedingsgerelateerde, niet-overdraagbare ziekten worden voorkomen? Een gepersonaliseerde levensloopbenadering als...

Fit een operatie in

Fit een operatie in

Een operatie en de ziekenhuisopname eromheen zorgen onder meer voor verlies in spiermassa en spierkracht. Ouderen zijn ook in dit opzicht extra kwetsbaar. Kunnen we patiënten beter voorbereiden op de operatie met training en voeding? Bij electieve operaties kan dat. Omdat deze ingepland kunnen worden, is er ruimte om de patiënt een programma aan te...

De praktijk van: Cubaanse diëtiste Damaris Palacios Téllez

De praktijk van: Cubaanse diëtiste Damaris Palacios Téllez

Wie in Cuba in het ziekenhuis komt, krijgt binnen 72 uur een intake bij de diëtist. Ja, zelfs bij een gebroken been. Na ontslag uit het ziekenhuis verwijst de diëtist de patiënt door naar een collega in de wijk waar de cliënt woont. Damaris Palacios Téllez werkt in het provinciale ziekenhuis Saturnino in Santiago de Cuba. Hoe runt ze haar praktijk op...

De passie van... NAV-lid Joost Linschooten

De passie van... NAV-lid Joost Linschooten

In "De passie van..." zet Voeding Nu iemand uit het werkveld in de schijnwerper. Deze keer is dat Joost Linschoten, onderzoekers en docent aan de HAS.

Fitheid is belangrijker voor een langer leven dan een gezond gewicht

Fitheid is belangrijker voor een langer leven dan een gezond gewicht

Uit Voeding Nu 2: Fitheid, overgewicht en overlijden bij verstandelijk beperkte ouderen Tekst: bewegingswetenschappers dr. Alyt Oppewal & dr. Thessa Hilgenkamp* Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder en hun levensverwachting komt steeds meer in de buurt van die van de algemene bevolking. Dit betekent echter niet dat deze...

Column: Hé ouwe!

Column: Hé ouwe!

Suzan Tuinier is diëtist en communicatiedeskundige en geeft als columniste regelmatig haar mening over diverse voedingsonderwerpen.   In het zwembad heb ik oogcontact met een knappe vent. Mijn hartslag gaat een beetje omhoog, ik zwem zo onopvallend mogelijk zijn kant op en complimenteer hem subtiel met zijn soepele borstcrawl. ‘Dankjewel,...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

In Voeding Nu 2 staan ouderen in de schijnwerpers. Online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus Levensmiddelenchemie

16 november 2021 - 15 februari 2022

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021 - 13 januari 2022

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea