Artikelen
Is ons eten te schoon?
De laatste decennia stijgt het percentage mensen met een voedselallergie, een trend die zich vooral in de westerse wereld voordoet. Volgens immunobioloog Ruslan Medzhitov komt dit onder meer omdat ons eten tegenwoordig geen parasieten en schadelijke micro-organismen meer bevat. Bovendien is onze voeding steeds meer bewerkt.
Dissertatie Sanne de Laat over aanpak kind naar gezonder gewicht
Met de dissertatie Integrated care for childhood overweight and obesity promoveerde arts Maatschappij + Gezondheid Sanne de Laat in maart aan Tilburg University. Vanaf 2017 onderzocht ze het functioneren van de integrale aanpak Kind naar Gezonder Gewicht in ’s-Hertogenbosch.
Verbreding en verdieping | Blijven leren, blijven ontwikkelen
Ben je diëtist en wil je een of meerdere geaccrediteerde nascholingscursussen volgen? Voeding Nu zet er een aantal op een rijtje die in 2022 plaatsvinden.
De Passie van NAV-lid Barbara van der Meij | 'Meten is weten'
Wie is Barbara van der Meij? Geboren: 12 oktober 1975 Woont in: Amsterdam Functie: senior onderzoeker HAN en WUR Vrije tijd: pianospelen, yoga, wandelen 1. Waarom bent u voedingswetenschappen gaan studeren? Voeding had van jongs af aan al mijn bijzondere interesse. Dus de studie Voeding en Diëtetiek lag voor de hand. Maar tijdens de paramedische...
Scholen, maak een gewoonte van gezond!
De meeste kinderen eten veel minder groente en fruit dan aanbevolen. Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in samenwerkingen met externe partijen toont aan dat die hoeveelheid twee keer zo groot is op scholen waar een 10-uurtje met groente of fruit de regel is. Zowel ouders als scholen zijn hierover positief.
Vlees minderen? Pak de voedselomgeving integraal aan
Om in de toekomst de groeiende wereldbevolking en het milieu gezond te houden, is een duurzamer voedingspatroon noodzakelijk, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Kan een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke producten hieraan bijdragen?
In 80 jaar van voorlichtingsbureau naar voedingscentrum
Van schaarste, via overvloed, naar een duurzame toekomst. Met een symposium onder die titel viert het Voedingscentrum haar 80e verjaardag. Een korte terugblik en vooral - wat verder - vooruitkijken. Het streven: een gezonder en duurzamer Nederland.
Standpunt Voedingscentrum | Factsheet: invloed van opvoeding op eetgedrag van kinderen
Al van jongs af aan krijgen kinderen allerlei eetgewoonten aangeleerd, zoals samen aan tafel en de televisie uit tijdens het eten. Vaak nemen kinderen deze gewoonten mee als ze volwassen worden. Opvoeders spelen dus een cruciale rol in het aanleren van gezonde of juist ongezonde eetgewoonten. Het Voedingscentrum presenteert daarom een herziene factsheet...
Opinie: 'Gezonde voeding, ook een rol voor de overheid'
Recent zijn enkele opvallende ingezonden brieven gepubliceerd, die op het eerste gezicht los van elkaar staan maar juist gezamenlijk een hele belangrijke boodschap bevatten. Felix Cohen, voormalig directeur van de Consumentenbond en het Voedingscentrum, reflecteerde op 5 april in NRC op de discussie over het extra belasten van onnodige en milieubelastende...
HAS Hogeschool aan de slag met maatschappelijke uitdagingen
Bij HAS Hogeschool staat een goede aansluiting bij het werkveld voorop. Daarom werkt de hogeschool op verschillende manieren samen met het bedrijfsleven.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven