Nieuws
Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine en Voeding Nu over van Vakmedianet

Vandaag maakt uitgeverij Alea Publishers bekend twee bladen van uitgeverij Vakmedianet over te nemen per 1 maart 2021. Het gaat om Vlees Magazine en Voeding Nu.Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer van Alea Publishers over de overname: ”Voor onze jonge uitgeverij is dit een mooie stap. Beide bladen passen goed in onze portfolio van vakbladen in de foodbranche....

Minister keurt nieuwe hygiënecode slagers- en poeliersbedrijf goed

Minister keurt nieuwe hygiënecode slagers- en poeliersbedrijf goed

De minister van Medische Zorg heeft de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf goedgekeurd. Leden van KNS en de Poeliersbond ontvangen deze code in maart.

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Vegetarisch broodbeleg kan glutenvrij én tegelijk niet te droog zijn, belooft Garden Gourmet

Nestlé vernieuwt het assortiment vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet. Het beleg is volgens de multinational nu ook glutenvrij. Volgens Nestlé is het vegetarisch broodbeleg van Garden Gourmet ontwikkeld voor flexitariërs en vegetariërs en bestaat uit boterhamworst, kipfilet, kipfilet met tuinkruiden,...

FAVV waarschuwt voor sesamzaad uit India

FAVV waarschuwt voor sesamzaad uit India

Sinds begin september hebben verschillende bedrijven, in overleg met het FAVV, een aantal producten op basis van sesamzaad teruggeroepen. Aanleiding is de overschrijding van het maximumresidugehalte ethyleenoxide op loten sesamzaad uit India. Dit gewasbeschermingsmiddel is niet toegelaten in Europa.Wanneer een consument de niet-conforme sesamzaden op...

Plastic dop op Campina Biologisch is weg

Plastic dop op Campina Biologisch is weg

De producten van Campina Biologisch zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking, zonder plastic dop. De nieuwe verpakking stoot volgens FrieslandCampina 37 procent minder CO₂ uit ten opzichte van de oude verpakking.De literverpakkingen van Campina Biologisch hebben een vernieuwde schenkopening zonder plastic draaidop. Deze...

Nieuwe commissie moet voedselverspilling tegengaan

Nieuwe commissie moet voedselverspilling tegengaan

Denemarken heeft een voorstel bij de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) ingediend voor een nieuwe commissie. Het doel is om organisaties een tool te bieden waarmee ze op een systematische manier voedselverspilling kunnen verminderen.De Nederlandse Norm (NEN) vraagt Nederlandse stakeholders vóór 15 april om een onderbouwde reactie...

App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group, werkt samen met voedingsbedrijven aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies toegankelijk moet maken. Gepersonaliseerd voedingsadvies om gezonder te leven zit in de lift; zeker in tijden zoals deze waar iedereen koste wat kost gezond wil blijven. “We focussen op de positieve evolutie...

Consumentenbond: ‘Fabrikanten zetten consumenten andermaal op het verkeerde been rond gezonde voeding’

Consumentenbond: ‘Fabrikanten zetten consumenten andermaal op het verkeerde been rond gezonde voeding’

Onschuldige marketing of bewuste misleiding? In een artikel ‘Toch niet zo gezond’ in de Consumentengids van februari trekt de Consumentenbond fel van leer tegen een aantal fabrikanten die de regels rond gezondheidsclaims niet zo nauw lijken te nemen.Fabrikanten gebruiken nog steeds claims, afbeeldingen en namen om hun producten een gezond imago te geven....

Sterke groei alcoholvrij bier ondanks rampjaar voor brouwers

Sterke groei alcoholvrij bier ondanks rampjaar voor brouwers

De verkoop van alcoholvrij bier steeg in 2020 met 8,5 procent. Deze stijging is groter dan in 2019. Dit is een klein lichtpuntje voor bierbrouwers in het coronajaar waarin de totale bierverkoop daalde met 14 procent.De stijging van de consumptie van alcoholvrij bier is te verklaren door het feit dat de consument vaker thuis geniet van alcoholvrij bier,...

Schoolproject Panggies groeit uit tot startup

Schoolproject Panggies groeit uit tot startup

Jorik Roodink maakt van zijn Van Hall Larenstein-schoolproject een bedrijf. Roodink richt startup Panggies op waarmee hij pannenkoekenmixen met groentepoeder aanbiedt.Tijdens de studie voedingsmiddelentechnologie ontdekte Roodink dat maar 16 procent van de volwassen Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten eet. Kinderen eten nog minder...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 87,75 met korting, excl. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

In Voeding Nu 2 staan ouderen in de schijnwerpers. Online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus Levensmiddelenchemie

16 november 2021 - 15 februari 2022

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021 - 13 januari 2022

Lees meer

Cursus Bakkerijtechnologie

2 september 2021 - 27 januari 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea