Kijktip: TEDx Talk T. Colin Campbell over voeding en gezondheid

Campbell

Beeld: screenshot TEDx Talk via Youtube

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de TEDx Talk van professor T. Colin Campbell Why is the science of nutrition ignored in medicine?

In de TED Talk deelt Campbell de inzichten over voeding die hij gedurende zijn carrière van 60 jaar heeft opgedaan. Tijdens zijn presentatie stelt Campbell kritische vragen over de rol van voeding binnen de gezondheidsindustrie. Ook deelt hij controversiële stellingen over supplementen en eiwitbronnen. De biochemicus is Hoogleraar Nutritional Biochemistry aan Cornell University en de resultaten van zijn onderzoeken zijn gepubliceerd in meer dan 300 peer-reviewed papers.

 De presentatie is te zien op Youtube via deze link.

Lees ook
Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Wat voor micro-organismen krioelen er in een propje op straat gegooide kauwgom? En hoe verschilt dat per land? De onderzoekers die dat uitzochten mochten begin september de Ig Nobelprijs voor ecologie in ontvangst nemen.

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Leestip: Salt, sugar, fat door Michael Moss

Elke vrijdag deelt de redactie van Voeding Nu een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we het boek Salt, sugar, fat van Michael Moss.

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek blijkt populair, dus voorlopig houden we de rubriek erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.