40 miljoen euro voor toegepast onderzoek in agrifoodsector

attachment-agrifood

Bedrijven uit de agrifoodsector en het ministerie van Economische Zaken investeren volgend jaar 40 miljoen euro in publiek-private samenwerkingsverbanden voor toegepast onderzoek. De bedrijven investeren 25 miljoen euro en het ministerie 15 miljoen euro.

De afgelopen maanden konden ondernemers en onderzoekers, via het zogeheten topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Agri&Food, gezamenlijk onderzoeksvoorstellen indienen. Van de meer dan 200 voorstellen zijn 48 voorstellen gekozen met de grootste economische en maatschappelijke potentie.

 

Onderwerpen

Het verhogen van eiwitinname bij ouderen en de bescherming van de consument tegen allergenen in voeding zijn voorbeelden van goedgekeurde voorstellen. De onderwerpen lopen zeer uiteen. Er wordt bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in het verduurzamen van de veevoederstromen en in de productie van bouwstenen voor duurzame verpakkingsmaterialen.

 

Lees ook op Voeding Nu online:

Minister: aandacht voor ondervoeding in de zorg onmisbaar

Voeding levert belangrijke bijdrage aan gezonde veroudering

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...