'77 fabels en feiten rekent af met hypes rond voeding'

attachment-77-fabels-feiten-over-onze-voeding_cropped-18-0-0-0-0

Voeding is hot, er gaat haast geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws. Vaak gaat het daarbij om hypes in de media, onnodige bangmakerij voor sommige voedingsmiddelen of het zoveelste (eenzijdige) dieet waardoor consumenten niet meer weten wie of wat ze moeten geloven. Wat is waar en wat niet?

In het boek 77 fabels & feiten over onze voeding dat deze week verschijnt, wordt door Hans Kraak, hoofdredacteur van het vakblad Voeding NU, volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten op heldere wijze antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen over onze voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen. In het boek wordt afgerekend met hypes rondom voeding en onnodige bangmakerij voor of demonisering van bepaalde voedingsmiddelen.

77 veel voorkomende  fabels en feiten op het gebied van koolhydraten (suikers), eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, e-nummers en zoetstoffen worden op uiterst toegankelijke wijze beschreven.

 

Hoe zit het?

 

`Een interessant en goed leesbaar boek dat vele voedingsfabels de wereld uit helpt en gedegen informatie geeft over achtergronden rond voeding en gezondheid. Een aanrader voor diegenen die genoeg hebben van al die goeroeverhalen en nu eindelijk eens willen weten hoe het werkelijk zit’, becommentarieert Frans J. Kok, Hoogleraar Voeding en gezondheid, hoofd afdeling humane voeding van Wageningen Universiteit.

 

Over de auteur

 

Hans (JMTC) Kraak is hoofdredacteur van het vakblad Voeding Nu, een platform rond voeding en gezondheid. Hij werkte o.a. bij het ministerie van Landbouw (Voorlichtingsbureau voor de Voeding), het Voedingscentrum en als culinair en wetenschapsjournalist bij diverse media.

 

77 fabels & feiten over onze voeding

 

Auteur: Hans Kraak (J.M.T.C.)

Paperback, 224 pagina’s

Uitgeverij Lias, ISBN 978 90 8803 047 5

Prijs: € 17,95. Ook als eBoek verkrijgbaar

Verschijnt 24 april

Meer informatie: Voeding Nu 77 fabels en feiten

 

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...