‘Aanpak verbetering gezondheid in probleemwijken loont’

attachment-basisschool-kinderen

De aanpak ‘Gezonde Wijk’ tegen overgewicht en voor een betere gezondheid heeft tot goede resultaten geleid.

De afgelopen drie jaar deden dertien steden mee aan het experiment Gezonde Wijk. Dit heeft als opzet de gezondheid van bewoners in wijken met achterstandsproblematiek te verbeteren met een langdurige gezamenlijke aanpak.


Boek Gezonde Wijk in Praktijk

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid presenteerden op 8 maart de resultaten van de aanpak in het boek ‘Gezonde Wijk in Praktijk’. Het boek geeft voorbeelden en successen uit de praktijk van steden. Er staan tips en lessen in voor woningbouwcorporaties, bestuurders, zorgprofessionals en zorgverzekeraars.


Verbetering in Overvecht

De wijk Overvecht in Utrecht is een van de wijken die meedoet aan het experiment. De aanpak leidde tot een daling van de zorgkosten van 4%, een vermindering van overgewicht onder kinderen en meer volwassen inwoners die bewegen. Hiervoor werkten onder meer de gemeente Utrecht, zorgverzekeraar Achema en de GGZ met elkaar samen.


Lees Voeding NU online:

Meer lokale aandacht voor de preventie van een ongezonde leefstijl

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...