Aantal obese kinderen Amerika daalt

attachment-kind-met-lunch

Na decennia van stijgende obesitascijfers bij kinderen, rapporteren Amerikaanse steden de eerste dalingen. Dit nieuws verscheen al eerder in de The New York Times. En onlangs is het bericht gepubliceerd in de maarteditie van het tijdschrift The Cracker, een internationaal voedingstijdschrift.

De trend is zowel te zien in grote steden, zoals New York en Los Angeles, als in kleinere plaatsen. Zo blijkt uit rapporten dat het aantal obese kinderen in New York van 2007 tot 2011 met 5,5 procent is gedaald. De staat Mississippi laat ook een daling zien, maar alleen bij blanke scholieren.

 

Belangrijke aanwijzingen

Philadelphia laat een daling van vijf procent zien en in Los Angeles daalde het aantal zwaarlijvige kinderen met drie procent.

 

Experts zeggen dat dat dit de eerste aanwijzingen zijn dat de obesitasepidemie, een van s’ werelds meest hardnekkige gezondheidsproblemen, daadwerkelijk kan worden teruggedrongen.

 

Oorzaak dalingen onbekend

Onderzoekers weten niet precies wat tot deze daling heeft geleid. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van een nationale verschuiving die alleen zichtbaar is in steden waarin routinematig de lengte en het gewicht van schoolkinderen worden gemeten. Ook is het niet duidelijk of de dalingen meer gebaseerd zijn op nieuwe minder zwaarlijvige scholieren of kinderen die al naar school gaan en gewicht verliezen. De onderzoekers constateerden wel dat de dalingen zich voordeden in steden die al jaren een obesitasverminderend beleid hadden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Een verbod op reclame voor ongezonde kindervoeding helpt kinderen gezonder eten’

Expeditie lekker fit! leert kinderen gezond leven

Meer over
Lees ook
Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019. De dierenwelzijnsorganisatie nomineert McDonalds, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn.Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn tegen te gaan. Anne Hilhorst van Wakker Dier zegt het volgende over de verkiezingen:...

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste ontbijtkoeken Nutri-Score C of D krijgen. Enkel ‘zero%’ en ‘lower cal’ ontbijtkoeken krijgen A-score.De Consumentenbond constateerde een aanbod van tachtig ontbijtkoeken in de markt. Daarvan onderzocht zij vijftig verschillende soorten en merken om een goed beeld van de markt te krijgen. Voor...

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Bijna de helft van de multivitamines voor peuters bevat (veel) te weinig vitamine D. Daarmee zijn deze niet afgestemd op de behoeften van jonge kinderen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.Sommige peuters zijn slechte eters, waardoor veel ouders ze voor de zekerheid multivitamines geven. Uit onderzoek blijkt echter dat peuters slechts zelden...