Albert Heijn verkoopt groente met afwijkende vorm

Sinds woensdag 17 december, verkoop de Albert Heijn online Buitenbeentjes.

Volgens de Albert Heijn vinden steeds meer klanten het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk. Het maakt niet uit als de vorm van een product afwijkt, als het maar lekker en vers is.

 

Pakket

De supermarkt stelt een pakket samen met producten die er iets anders uit zien, maar kwalitatief net zo goed zijn. Dit is groente en fruit waar de telers van Albert Heijn voorheen een afnemer vonden in de voedingsmiddelenindustrie. Deze verwerkte de afwijkende producten tot zoals sap en soep.

 

Buitenbeentjes per seizoen

De pakketten worden samengesteld per seizoen. Vanaf 17 december kunnen klanten een pakket Buitenbeentjes bestellen met daarin appels, kiwi’s, handsinaasappelen, paprika’s, komkommers en winterpenen.  Ook zijn er tips te vinden op de website, hoe een consument een gerecht  kan klaarmaken met deze ingrediënten.

 

Albert Heijn wil de pakketten binnenkort ook in de grote winkels aanbieden.

 

Lees verder op Voeding Nu online

The Food Rescue Team haalt oud brood op bij Albert Heijn

Nederland wil voedseltekort terugdringen met wereldwijde alliantie

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...