App kan helpen bij afvallen

attachment-app-afvallen

Een voedingsdagboekje als applicatie kan helpen om meer af te vallen gedurende een regulier afvalprogramma met voedings-, bewegings- en gedragslessen.

Uit een studie van Bonnie Spring van de Northwestern University Feinberg School of Medicine blijkt dat de interventiegroep met gebruik van een applicatie gemiddeld 3,9 kilo meer gewicht verloor dan de controlegroep zonder applicatie. Het onderzoek staat  in de decembereditie van Archives of Internal Medicine.

 

App

De applicatie, geïnstalleerd op een PDA, hielp de interventiegroep met het bijhouden van de gegeten maaltijden en activiteiten. Volgens onderzoeker Spring werkt de applicatie alleen als aanvulling, niet als alleenstaand middel. De controlegroep hield op papier bij wat ze aten en wat ze aan beweging deden.

 

Gewichtsverlies

De deelnemers die de PDA gebruikten en bij 80% van de lessen van het afvalprogramma aanwezig waren verloren het meeste gewicht, tot 6,8 kilo. Het gemiddelde gewichtsverlies van de interventiegroep bedroeg 3,9 kilo. De controlegroep verloor geen gewicht terwijl zij hetzelfde afvalprogramma volgde als de interventiegroep. De interventie duurde een jaar.

 

Ouderen

De deelnemers hadden geen ervaring met mobiele telefoons maar maakte de app zich wel snel eigen. Volgens de onderzoeker hoeft een technologische interventie dus geen obstakel te zijn voor ouderen. Aan de studie deden 69 volwassenen mee waarvan 85% man was en de gemiddelde leeftijd op 58 jaar lag. De participanten hadden een BMI tussen de 25 en 40.

 

Lees ook op Voeding Nu online:

Nieuwe app stimuleert het eten van groente en fruit

Stichting Voeding Leeft introduceert 'Mijn Eet Experiment' app

Food-house app geeft informatie over producten uit supermarkt

 

 

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...