Betrokkenen gezondheidszorg eten te zout in kantine

attachment-21

In bedrijfskantines wordt te zout gegeten door mensen die beroepsmatig bij de gezondheidszorg betrokken zijn.

Dit is de conclusie van onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd, meldt De Telegraaf. Kantines van acht universiteitsziekenhuizen, acht algemene ziekenhuizen, de Gezondheidsraad, het ministerie van VWS en de Voedsel en Waren Autoriteit zijn onder de loep genomen.

 

Te hoge zoutinname

63 procent van de onderzochte mensen consumeerden hun dagelijkse warme maaltijd in de kantine, zo publiceerden de onderzoekers in het kerstnummer van BMJ. Over de hele dag kregen mensen die hun maaltijden in bedrijfskantines consumeerden 15,4 gram zout per dag binnen, schatten de wetenschappers.

 

Hogere kans op welvaartsziekten

Hierdoor hebben ze 20 tot 30 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan mensen die maximaal 6 gram zout per dag eten, en zich dus houden aan de norm. Volgens de onderzoekers gaat het hierbij om mensen die zelf betrokken zijn bij het opstellen van de adviezen over zoutgebruik.

 

Aanleiding onderzoek

Naar aanleiding van het feit dat onderzoekers van het AMC, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met een hoge bloeddruk, veel te zout aten in hun kantines is het onderzoek gestart.

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...