Cursus kindervoeding en kinderdiëtetiek

cursus

Beeld: Kampus Production via Pexels

Bij HAN University of Applied Sciences start 16 december de vernieuwde post-HBO cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek voor diëtisten en verwante professionals.

De opleiding biedt de nieuwste inzichten uit de kinderdiëtetiek en de psychologische en pedagogische aspecten bij kinderen, meldt de HAN. De cursus bestaat uit drie online lesdagen en een afsluitende vierde lesdag op locatie in Nijmegen.

Als cursist ontwikkel je competenties zoals het definiëren van groei in standaarddeviaties en verantwoording van voedings- of dieetadvies voor zieke en gezonde kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Deskundigen uit het werkveld behandelen daarnaast onderwerpen zoals (voedings)gedrag van een gezond kind, screening op ondervoeding en behandeling, voedingsadvisering door Jeugd Gezondheidszorg (JGZ), voeding en eetgedrag vanuit de pedagogiek, communiceren met kinderen en casuïstiek. Bij afronding van de cursus ontvang je naast een certificaat ook 52 punten ADAP Accreditatie.

De cursus is geëvalueerd en geactualiseerd door zorgprofessionals vanuit verschillende zorginstanties waaronder UMC Utrecht, Jeroen Bosch ziekenhuis Den Bosch en Voeding&Zo Rotterdam, aldus de HAN.

Lees ook
The Food Lab verbindt student en stad

The Food Lab verbindt student en stad

Van suikerarme baklava tot zeewiermayonaise. Studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontwikkelen nieuwe foodconcepten in The Food Lab.

Voedingscentrum: Geef gezonde lunch op basisschool

Voedingscentrum: Geef gezonde lunch op basisschool

De overheid stimuleert basisscholen om gezond gedrag van hun leerlingen aan te moedigen. Als het om voeding gaat, kan een door school verstrekte gezonde lunch het voedingspatroon van kinderen verbeteren.

Prof. dr. ir. Peter Weijs: 'Integratie onderzoek en onderwijs  heeft prioriteit'

Prof. dr. ir. Peter Weijs: 'Integratie onderzoek en onderwijs heeft prioriteit'

Trends, meningen en inzichten over gezonde voeding en voedingspatronen veranderen razendsnel. Hoe kunnen wetenschappers en onderwijsinstellingen dit bijbenen en up-to-date blijven? Prof. dr. ir. Peter Weijs, al bijna dertig jaar verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, stuurt studenten het liefst de straat op om onderzoek te doen. “Want”, zegt hij,...