Cursus kindervoeding en kinderdiëtetiek

Beeld: Kampus Production via Pexels

Bij HAN University of Applied Sciences start 16 december de vernieuwde post-HBO cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek voor diëtisten en verwante professionals.

De opleiding biedt de nieuwste inzichten uit de kinderdiëtetiek en de psychologische en pedagogische aspecten bij kinderen, meldt de HAN. De cursus bestaat uit drie online lesdagen en een afsluitende vierde lesdag op locatie in Nijmegen.

Als cursist ontwikkel je competenties zoals het definiëren van groei in standaarddeviaties en verantwoording van voedings- of dieetadvies voor zieke en gezonde kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Deskundigen uit het werkveld behandelen daarnaast onderwerpen zoals (voedings)gedrag van een gezond kind, screening op ondervoeding en behandeling, voedingsadvisering door Jeugd Gezondheidszorg (JGZ), voeding en eetgedrag vanuit de pedagogiek, communiceren met kinderen en casuïstiek. Bij afronding van de cursus ontvang je naast een certificaat ook 52 punten ADAP Accreditatie.

De cursus is geëvalueerd en geactualiseerd door zorgprofessionals vanuit verschillende zorginstanties waaronder UMC Utrecht, Jeroen Bosch ziekenhuis Den Bosch en Voeding&Zo Rotterdam, aldus de HAN.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten

Volgende week geven 120 koks in het hele land een kookles in groep 6, 7 of 8. Door deze kooklessen leren kinderen in het hele land over smaak en eten. Ook leren ze hoe je gezonde producten in gerechten kunt verwerken.

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame...

Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”