Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter

Eiwitmeter Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.

De Eiwitmeter, ontwikkeld door diëtisten van ziekenhuis Gelderse Vallei, kan thuis of tijdens de opname worden ingevuld. Wanneer de eiwitafname afwijkt van de geadviseerde hoeveelheid, wordt men online doorverwezen naar een aantal voedingsadviezen. Met de Eiwitmeter kunnen patiënten zelf in de gaten houden of ze de voedingsadviezen die zij van de diëtist krijgen goed toepassen.

De komende tijd wordt de Eiwitmeter geëvalueerd en verbeterd, onder andere met de inzet van een student Voeding & Diëtetiek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bron: Nieuws voor Diëtisten

Lees ook
Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Leidt de combinatie krachttraining en een verhoogde eiwitinname tot verbetering van de spiergezondheid van ouderen? Onderzoekers beantwoordden deze vraag met een volmondig: ‘ja’.

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Aan de Leiden Lang Leven Studie doen 420 families mee waarvan de ouders, kinderen, oom en tantes, neven en nichten opvallend oud worden. Hoe komt dat? “Ze boffen met hun genen”, zegt professor Eline Slagboom, hoogleraar en hoofd van de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.