Extra vitaminen noodzakelijk of niet?

attachment-316588412991489381e448d3dff228f1_cropped-153-0-0-0-0

Zijn vitaminen noodzakelijk of niet? Dit was het onderwerp van de stelling die Voeding Nu afgelopen maand voorlegde aan de bezoekers van de website. De meningen blijken evenwichtig verdeeld, de helft is voor de helft tegen.

100 mensen reageerden op de stelling. 47 procent van de stemmers was het eens met de stelling. Vitaminesupplementen zijn alleen aan te raden voor bepaalde groepen mensen die niet genoeg vitamines binnen krijgen. Baby’s, kinderen en ouderen bijvoorbeeld. 53 procent was het er niet mee eens. Voor een betere weerstand zijn vitaminesupplementen noodzakelijk. Veel mensen eten te weinig groenten en fruit. Door vitaminepillen te slikken compenseer je de gemiste vitaminen en mineralen.

 

Ook gaven enkele sitebezoekers reacties: Zo schreef een lezer dat extra vitamine in deze tijd geen kwaad kan. Een aantal andere stemmers denken dat bespoten groenten en fruit in vervuilde grond minder vitaminen bevatten. Hierdoor zouden vitaminepillen noodzakelijk worden.

 

 

 

Lees ook op Voeding Nu online:

Onderzoek: Vitamine D en mycotoxinen

Arts waarschuwt tegen supplementenpromotie Katy Perry

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...