Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

award

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.

Op 29 november presenteerden 19 finalisten hun inzending aan een jury bestaande uit experts uit het veld. De jury beloont uitzonderlijke ingrediënten en concepten binnen gezondheid, duurzaamheid, sensory en technologische innovaties. De dag erna kondigde juryvoorzitter prof. Colin Dennis (rechts op de foto) samen met Julien Bonvallet (links) de winnaars aan.

De Clean Label & Natural Innovation Award ging naar Karibon van Bunge Loders Croklaan, een 100% shea-based equivalent van cacaoboter (CBE). Het product combineert alle verwerkingsvoordelen en veelzijdigheid van CBE’s, met de voedingswaarden en duurzaamheidsvoordelen van shea. De tweede Nederlandse winnaar is NutriLeads, die de Health Innovation Award ontving voor BeniCaros™, een oplosbare vezel uit wortels waarvan klinisch bewezen is dat het de immuunfunctie ondersteunt. Daarnaast kreeg DSM de Plant-based Innovation Award voor Maxavor® Fish YE, een vis-smaakstof dat uit algenolie wordt gemaakt en gebruikt wordt in vega(n) alternatieven voor vis, zoals vegetarische visnuggets en vegan vissaus.

De Food Tech Innovation Award ging naar FreshQ® food cultures, een product van het Deense Chr. Hansen A/S. AAK uit Zweden ontving de Sensory Innovation Award voor AkoBisc® GO!. Tot slot kreeg Fonterra Cooperative Group/NZMP uit Nieuw-Zeeland de Sustainability Innovation Award voor hun eerste carbonzero™ gecertificeerde ingrediënt (biologische boter). 

Lees meer over de awards, winnaars en jury op de website van Fi Global.

Lees ook
Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Tot en met zondag 16 januari kun je stemmen op je favoriete innovaties voor de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Foodlog en FoodPersonality reiken de prijs uit.

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology in Delft nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

Echte koffie uit het lab | Koffie van  cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab | Koffie van cellulaire landbouw

In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo'n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.