HAK lanceert nieuwe campagne om lokale groente onder de aandacht te brengen

HAK campagne lokale groenten

Met een nieuwe campagne wil groentefabrikant HAK consumenten bewust maken van de herkomst van hun groenten en laten zien dat er op de Nederlandse akkers een grote variatie aan groente groeit. 

Met de campagne wil HAK inspireren om lokale producten te gebruiken in hedendaagse internationale gerechten. De groentefabrikant schrijft: “Kiezen voor lokaal geteelde volle grond seizoensgroenten is vaak beter voor de planeet, de voedingswaarde en de telers en daarom goed voor de consument.” HAK ziet het als missie om de consument te helpen in zijn bewustzijn en kennis over de herkomst van ons voedsel.

Veldvinder

HAK lanceert daarnaast ‘Veldvinder’ op haar website, waarmee de consument kan bekijken waar de groenten van HAK worden geteeld. Op deze website vinden consumenten ook de oogstkalender die in één blik overzichtelijk maakt wanneer welke groente wordt gezaaid, groeit en wordt geoogst. In de HAK velden in Nederland wordt een groot aantal “Hier groeit HAK”-borden geplaatst, om de herkenning voor de consument te vergroten.

Pilotprojecten

HAK teelt 85% van al haar groenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek in Giessen. De groente worden tijdens het seizoen door de HAK-telers van het land gehaald en kort na de oogst verwerkt en geweckt. De groentefabrikant experimenteert samen met telers ook met pilotprojecten voor bijvoorbeeld exotische peulvruchten die voorheen ver weg groeiden. Er wordt geprobeerd deze nu in Zeeland en Zuid-Holland te telen.

Bron: HAK 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Klanten van Picnic eten steeds gevarieerder en bestellen veel groente

Klanten van Picnic eten steeds gevarieerder en bestellen veel groente

Klanten van online supermarkt Picnic bestelden afgelopen jaar steeds vaker buitenlandse producten zoals mozzarella, mini Turkse pizza’s en knoflooksaus. Wel blijft de top drie van meest verkochte producten in 2022 hetzelfde als die van het voorgaande jaar.

Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Out-of-the-box denken wat onze voeding betreft: het zal de komende jaren steeds vaker op ons bord komen. Overal gaan we op zoek naar duurzame en goedkopere alternatieven om ons eetpatroon aan te passen naar gewassen die makkelijk te telen en te produceren zijn. Bestaan ons brood en onze patisserie daardoor straks voor een deel uit peulvruchten?

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...