HAK stapt in vers

HAK sandwich

Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.

De vernieuwde productiefaciliteit in Den Bosch werd deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf die plek gaat HAK, naast zijn traditionele conserven-lijn, koelverse groenteproducten leveren aan onder meer tankstations, cateraars en supermarkten.

Lees hier het hele verhaal...

Foodlog

Meer over
Lees ook
Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Innovatiemanager Friek van Helden en Marketing Directeur Lianne Hanenberg van Bonduelle Benelux zien veel positieve ontwikkelingen in de voedingswereld: consumenten willen voor hun gezondheid en het milieu naar een meer plantaardige voeding en raken ervan doordrongen dat de groenteconsumptie echt omhoog moet. ‘Het fijne is’, vindt Hanenberg, ‘dat we...

Stimuleren van de groente- en fruitconsumptie via kinderdagverblijven

Stimuleren van de groente- en fruitconsumptie via kinderdagverblijven

Het kinderdagverblijf lijkt de ideale plaats om het eten van groente en fruit door kinderen te bevorderen. In samenwerking met kinderdagverblijven en diverse bedrijven, testten onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research en het Louis Bolk Instituut daarom diverse methoden om juist daar jonge kinderen te stimuleren meer groente en fruit te eten.Het...

Column: Groente, Fruit en Framing, emoties bepalen effect van nudges

Column: Groente, Fruit en Framing, emoties bepalen effect van nudges

Dat een kleine aanpassing, zoals een nudge, soms grote gevolgen kan hebben voor ons gedrag, wordt ook weer duidelijk na het lezen van deze editie van Voeding Nu over voedingsgedrag. Het creëren van zo’n nudge is echter (helaas) geen appeltje-eitje.Neem framing, een interessante manier van nudging die ook al ter sprake kwam in een eerdere column (1)....