HAK stapt in vers

HAK sandwich

Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.

De vernieuwde productiefaciliteit in Den Bosch werd deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf die plek gaat HAK, naast zijn traditionele conserven-lijn, koelverse groenteproducten leveren aan onder meer tankstations, cateraars en supermarkten.

Lees hier het hele verhaal...

Foodlog

Meer over
Lees ook
Een spelletje voor een gezonder eetpatroon

Een spelletje voor een gezonder eetpatroon

Kun je kinderen met eetproblematiek spelenderwijs tot een gezonder eetpatroon verleiden? Een onderzoeksproject waaraan tien diëtistenpraktijken meedoen, is op zoek naar de antwoorden.Stel je voor, het einde van een consult bij een diëtist van een ouder met een moeilijk etend kind. ‘Het einde van zo’n gesprek is vaak niet zo positief’, weet Sara Monnik,...

Mensen onthouden de locatie van calorierijk voedsel beter dan die van caloriearm voedsel

Mensen onthouden de locatie van calorierijk voedsel beter dan die van caloriearm voedsel

Het menselijk ruimtelijk geheugen geeft prioriteit aan calorierijk voedsel, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.De resultaten van het onderzoek suggereren dat het menselijk ruimtelijk geheugen is geëvolueerd om prioriteit te geven aan de locatie van calorierijk voedsel. Met andere woorden; het stelt mensen in staat te onthouden...

Aardappelen bij de maaltijd zorgen voor  hogere groenteconsumptie

Aardappelen bij de maaltijd zorgen voor hogere groenteconsumptie

De oer-Hollandse maaltijd - aardappels, groenten en vlees - is wel degelijk van ‘nu’. Dat blijkt uit een recente analyse van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu. Al ruim twintig jaar gebruiken Nederlanders voor ruim de helft van hun maaltijden de aardappel als basis. De RIVM-analyse toont aan dat met die aardappelmaaltijd twintig procent...