Hogere zorgkosten door diabetes

attachment-diabetes_cropped-100-301-225-0-0

Bijna acht op de tien Nederlanders verwachten dat alleen al door diabetes de kosten van de gezondheidszorg in Nederland de komende jaren zullen stijgen.

Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1200 Nederlanders dat Maurice de Hond in opdracht van het bedrijf Novo Nordisk uitvoerde, in aanloop naar Wereld Diabetes Dag op 14 november.


Kosten gezondheidzorg

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren zal toenemen. Uit het onderzoek blijkt dat 78 procent van de Nederlanders dan ook verwacht dat de kosten van de gezondheidszorg, alleen al door diabetes, de komende jaren zullen stijgen.


Ongezond leven

75 procent van de Nederlanders noemt de gevolgen voor de gezondheid van mensen met diabetes ernstig tot zeer ernstig. Slechts 19 procent van de niet-diabetes-patiënten legt de link tussen diabetes en ongezond leven. De meeste Nederlanders denken dan ook een kleine kans op diabetes te hebben. Ongeveer driekwart van de ondervraagden denkt dat de eigen levensstijl geen tot slechts een kleine kans geeft op het krijgen van diabetes.


465 miljard dollar diabeteszorg

Uit cijfers van de International Diabetes Federation blijkt dat wereldwijd 366 miljoen mensen diabetes hebben. Naar verwachting zullen er in 2011 ongeveer 4,6 miljoen mensen overlijden als gevolg van diabetes, en zal er wereldwijd 465 miljard dollar aan diabeteszorg worden uitgegeven.


Verbeterde website

7 november lanceerde Novo Nordisk de vernieuwde website www.changingdiabetes.nl. De website is bedoeld voor iedereen met diabetes type 1 en 2 en biedt uitgebreide, actuele informatie over diabetes, de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.

Met de website wil Novo Nordisk de behandeling van diabetes, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met diabetes omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren.


Lees ook op voedingnu.nl:

Diëtisten in actie voor aanvullende zorgpakketen

Kijk op diabetes lanceert netzolekker.nl

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...