Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

hessing brightlands

Die vraag gaan Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken. 

Om groente vers te houden tot op het bord zijn korte aanvoerlijnen en snelle, efficiënte verwerking nodig. Daarom bouwt groente- en fruitbewerker Hessing Supervers momenteel een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo.

Voor de inrichting en technologie van de locatie werkt de firma samen met de Brightlands Campus. De partners willen duurzame verpakkingsmaterialen ontwikkelen en de tijd tussen oogst en consumptie verkorten. Ook onderzoeken ze nieuwe teelvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Daarnaast willen de partijen reststromen verwaarden en de mogelijkheden voor elektrisch vervoer vergroten. 

Uiteindelijk is het doel de houdbaarheid van groenteproducten te verbeteren en daarmee voedselverspilling tegen te gaan. Frank Hessing in het persbericht van Brightlands: “De houdbaarheid van verse producten is voor onze klanten ontzettend belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. Samen met Brightlands kunnen we onze kennis [op het gebied van houdbaarheid] vergroten en innovatieve oplossingen bedenken.” Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo, voegt daaraan toe: “De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs- en onderzoeksprogramma’s op de campus. Voor onze studenten is het interessant om ze de praktijk te laten ervaren.” 

Lees ook
Aantal bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten toegenomen

Aantal bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten toegenomen

Uit een steekproef uitgevoerd door PAN Nederland lijkt het erop dat het gemiddelde gehalte van bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten iets is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bij Coop werden het hoogste aantal residuen aangetroffen. Ook scoren aardbeien met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ bij Aldi en Jumbo niet beter dan andere...

Gezonde Smikkelweken van start

Gezonde Smikkelweken van start

Spoony organiseert voor de tweede keer de Gezonde Smikkelweken, een groenten inspiratie programma voor alle kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar. Zo’n 50.000 kinderen gaan op zo’n 600 buitenschoolse opvang locaties en thuis op groente ontdekkingstocht. Het doel is om kinderen meer groente te laten eten.

Kabinet streeft naar btw-verlaging groente en fruit in 2024

Kabinet streeft naar btw-verlaging groente en fruit in 2024

Het kabinet streeft naar invoering van een btw-verlaging op groente en fruit per 2024. Hiervoor wil het kabinet het onderzoek naar de uitvoerbaarheid hiervan begin 2023 afronden. Dat meldden de staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid) en staatssecretaris Van Rijk (Financiën) dinsdag 5 juli in een brief aan de Tweede Kamer.