Korting op eerste consult bij diëtist

attachment-ziekenhuis-amstelland

Tot 1 juli geeft Diëtheek Amstelland korting op het eerste consult bij de diëtist in Ziekenhuis Amstelland. Een patiënt betaalt dan 45 euro in plaats van 75 euro.

Dit is een handreiking, omdat behandeling door de diëtist sinds 2012 niet meer wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Bij Diëtheek werken diëtisten die mensen zowel in het ziekenhuis als thuis kunnen begeleiden en adviseren over voeding en diëten.

Geen vergoeding

Sinds 1 januari 2012 wordt de behandeling van de diëtist niet meer vergoed via het basispakket van de ziektekostenverzekering. Verschillende verzekeraars namen dieetkosten wel op in hun aanvullende pakketten. De kortingsactie van Diëtheek Amstelland bestaat uit een eerste afspraak. Voor een afspraak is een verwijzing van een arts of specialist nodig. Diëtheek Amstelland is een samenwerking tussen Ziekenhuis Amstelland en Diëtheek.

Aanpassing van voeding

De gezondheid vraagt soms om een aanpassing van voeding; zoals bij diabetes mellitus, te hoog cholesterolgehalte, maagdarmproblemen, hoge bloeddruk, kanker, nierziekten, voor of na een operatie of wanneer het gewicht te hoog of juist te laag is.

Lees ook op voedingnu.nl:

Grote terugval in patienten die naar de dietist gaan

Daling van bezoeken aan diëtisten nog verontrustender

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...