Listeria aangetroffen in AH Filet americain

attachment-AH-filet-americain

Albert Heijn haalt AH Filet americain naturel 160 gram uit de winkels terug.

De verpakkingen met een rode prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016 zijn besmet met de listeriabacterie.

Schadelijk voor de gezondheid

Het eten van dit product kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Consumenten worden daarom dringend verzocht het product niet te consumeren.

Besmette producten

Volgens een woordvoerder van de supermarktketen is de listeria op dinsdag 15 maart 2016 aangetroffen in 1300 producten en is er direct actie ondernomen.

Strakke controle van de keten

“Wij controleren alle producten die bij de leverancier vandaan komen. Hiermee probeert  Albert Heijn te voorkomen dat besmette producten bij de consument terecht komen. Helaas is door een logistieke fout toch een deel van de producten in de schappen beland.”

De woordvoerder verzekerde dat andere producten niet zijn besmet, omdat de producent alleen aan Albert Heijn levert.

Voedselinfectie

Niet iedereen die de bacterie binnenkrijgt, wordt er ziek van. Vooral voor mensen met een verminderde weerstand kan de bacterie schadelijk zijn. In sommige gevallen  kan Listeria monocytogenes leiden tot een voedselinfectie met dodelijke afloop.

Retourneren

Klanten kunnen AH Filet americain naturel 160 gram met de houdbaarheidsdatum 26-03-2016 terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen.

Voor nadere inlichtingen kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 - 03 05. 

Lees ook
Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout

Bewerkt vlees en vleesvervangers bevatten gemiddeld een kwart van de dagelijkse hoeveelheid zout die nog gezond is voor de nieren. Een grote variatie in zoutgehaltes binnen producttypes duidt op mogelijkheden tot verbetering.Gemiddeld eet 85% van de Nederlanders te zout. En minder zout is beter voor de nieren. Daarom liet de Nierstichting de stichting...

Moleculair verband tussen voeding en het risico op colorectale kanker

Er bestaat een direct moleculair verband tussen vlees- en zuivelconsumptie en de ontwikkeling van antilichamen in het bloed die de kans op kanker vergroten. Dit verband kan mogelijk de hoge incidentie van kanker verklaren bij degenen die grote hoeveelheden zuivelproducten en rood vlees consumeren.Dat blijkt uit een onderzoek geleid door Dr. Vered Padler-Karavani van de afdeling Celonderzoek en Immunologie aan de Shmunis School voor Biogeneeskunde en Kankeronderzoek aan de George S. Wise Faculteit Levenswetenschappen van de Universiteit van Tel Aviv. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd...

Vleesconsumptie stijgt, maar ook populariteit vleesvervangers neemt toe

Vleesconsumptie stijgt, maar ook populariteit vleesvervangers neemt toe

Ondanks een toenemende populariteit voor vleesvervangers, is de vleesconsumptie in Nederland in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat stelt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek door het bureau Wageningen Economic Research. Tegelijkertijd met deze cijfers, publiceert de ING een rapport waaruit blijkt dat de Europese...