Nieuw bedrijf Onduo zet (big) data in voor diabetespatiënten

attachment-Diabetes-beeld

De inzet van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan, zodat zij een optimaal leven kunnen leiden. Dat is het doel van de nieuwe organisatie Onduo, een intitatief van farmaciebedrijf Sanofi en Verily (voorheen Google Life Sciences).

Het nieuwe bedrijf richt zich op de verbetering van de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2.  Daarbij gaat het om de ontwikkeling van hulpmiddelen voor diabetici zodat zijn hun eigen gezondheid en welzijn beter en eenvoudiger kunnen managen.


Samenwerking

Verily is gespecialiseerd in consumentensoftware, analytics, (miniatuur)elektronica, de ontwikkeling van energiebesparende chips en consumentenproducten. Sanofi is gespecialiseerd in diabetes en innovatieve behandelingen, klinisch onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en diabetes management, in welvarende en ontwikkelingslanden.


Beide bedrijven investeren samen 500 miljoen euro in het nieuwe bedrijf Onduo. Door de creatie van deze joint venture, kan Onduo gebruik maken van de expertise van beide bedrijven.

Big data

Onduo richt zich op digitale gezondheidszorg en maakt gebruik van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan. ‘Mensen ondersteunen komt op de eerste plaats, pas daarna de behandeling van de ziekte’, meldt Sanofi in een persbericht. ‘Onduo ontwikkelt services en producten die patiënten gezonder maakt, de professionals in de gezondheidszorg ondersteunt en kosten reduceert voor werkgevers, betalers en de maatschappij.’

Lees ook
Concept richtlijnen Gezondheidsraad open voor commentaar

Concept richtlijnen Gezondheidsraad open voor commentaar

Gezondheidsdeskundigen kunnen commentaar leveren op de nieuwe voedingsaanbevelingen die de Gezondheidsraad (GR) samenstelde voor mensen met een cardiometabole aandoening, met name diabetes type 2 (DM II).

Mogelijk verband tussen hoge bloedsuiker en depressie

Mogelijk verband tussen hoge bloedsuiker en depressie

Verhoogde bloedsuikerwaarden en schade aan de haarvaten in het brein spelen mogelijk een rol bij de ontwikkeling van depressie op latere leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van Anouk Geraets die op 2 juli promoveerde aan de Universiteit van Maastricht.

Boekfragment | Verwerking vet en glucose gaat hand-in-hand

Boekfragment | Verwerking vet en glucose gaat hand-in-hand

Steeds meer mensen ontwikkelen diabetes type 2. Deze aandoening werd lang beschouwd als een ongeneeslijke, chronische ziekte. In Leven zonder diabetes legt professor Roy Taylor uit hoe diabetes type 2 zich ontwikkelt en biedt hij een dieetprogramma waarmee je de aandoening kunt omkeren.