Nieuw bedrijf Onduo zet (big) data in voor diabetespatiënten

attachment-Diabetes-beeld

De inzet van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan, zodat zij een optimaal leven kunnen leiden. Dat is het doel van de nieuwe organisatie Onduo, een intitatief van farmaciebedrijf Sanofi en Verily (voorheen Google Life Sciences).

Het nieuwe bedrijf richt zich op de verbetering van de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2.  Daarbij gaat het om de ontwikkeling van hulpmiddelen voor diabetici zodat zijn hun eigen gezondheid en welzijn beter en eenvoudiger kunnen managen.


Samenwerking

Verily is gespecialiseerd in consumentensoftware, analytics, (miniatuur)elektronica, de ontwikkeling van energiebesparende chips en consumentenproducten. Sanofi is gespecialiseerd in diabetes en innovatieve behandelingen, klinisch onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en diabetes management, in welvarende en ontwikkelingslanden.


Beide bedrijven investeren samen 500 miljoen euro in het nieuwe bedrijf Onduo. Door de creatie van deze joint venture, kan Onduo gebruik maken van de expertise van beide bedrijven.

Big data

Onduo richt zich op digitale gezondheidszorg en maakt gebruik van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan. ‘Mensen ondersteunen komt op de eerste plaats, pas daarna de behandeling van de ziekte’, meldt Sanofi in een persbericht. ‘Onduo ontwikkelt services en producten die patiënten gezonder maakt, de professionals in de gezondheidszorg ondersteunt en kosten reduceert voor werkgevers, betalers en de maatschappij.’

Lees ook
Meer obesitas en diabetes bij volwassenen met armoederisico

Meer obesitas en diabetes bij volwassenen met armoederisico

Overgewicht, ernstig overgewicht (obesitas) en diabetes komen meer voor onder volwassenen met een inkomen onder de lage-inkomensgrens dan bij volwassenen met een hoger inkomen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe analyses met cijfers uit de Gezondheidsenquête.

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen, daar draait de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september om. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en dit aantal stijgt hard. 2diabeat wil de opmars van diabetes type 2 stoppen door een gezonde leefstijl te promoten. Sporten en bewegen maken daar...

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief