NVWA waarschuwt voor voedingssupplement

Two female joggers on foggy Morro Strand State Beach

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA)waarschuwt met name sporters geen producten te consumeren die de stof DMAA bevatten.

DMAA staat voor dimethylamylamine, methylhexanamine of geranamine. De stof veroorzaakt mogelijk ernstige bijwerkingen zoals hersenbloedingen.

Gespecialiseerde webshops verkopen producten met DMAA vaak als voedingssupplementen. De stof kan  effecten hebben op hart en bloedvaten. DMMA is een stimulerend middel en staat op de lijst met verboden stoffen van de Dopingautoriteit, aldus de NVWA.

DMMA

DMMA kan alsvolgt  vermeld staan op de verpakking:

DMAA

1,3-dimethylamylamine

dimethylamylamine

methylhexanamine

 4-methyl-hexaan-2-amine

4-methyl-2-hexaanamine

4-methyl-2-hexylamine

2-amino-4-methylhexaan

1,3-dimethylpentylamine

geraniumextract

geranamine

 

Controles voedselveiligheid

In verschillende EU-landen, ook in Nederland,  controleren voedselautoriteiten producten op DMAA. Zo nodig halen de controleurs de producten van de markt.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...