Oprichter Google is investeerder gekweekte burger (video)

Sergey Brin wearing Google Glass

Een van de oprichters van Google, Sergey Brin, is de geheime investeerder in de hamburger van kweekvlees. Brin stopte €700.000 in het project van Mark Post van de Universiteit van Maastricht.

De mede-oprichter van Google is een van de 50 rijkste mensen ter wereld. Hij hoopt de wereld te veranderen met dit project. In onderstaande video legt hij dat uit.


 

Gekweekt vlees

Post ontwikkelde een hamburger gemaakt van 3.000 repen kweekvlees gemengd met dierlijk vet dat in het laboratorium gegroeid is. De presentatie van de burger begon vandaag om 14.00h in Londen.

Proeven

Post gaf tijdens de presentatie uitleg over de totstandkoming van de burger. Ook werd het gekweekte vlees geproefd door de onafhankelijke onderzoeker Hanni Rützler en schrijver Josh Schonwald.

Te weinig vet

De burger komt erg dicht bij traditioneel vlees, vermeldt Rützler. Wel missen beide proevers het vet in de burger. Volgens Post wordt daar de komende maanden aan gewerkt door vet toe te voegen, waardoor de burger sappiger wordt.


In de video is te zien dat de burger geproefd wordt. 

Vorm

De burger werd gebakken als een traditionele hamburger en behield zijn vorm, vertelde Richard McGeown, de kok die de burger bereidde. ‘Hij valt niet uiteen in de pan, dus dat is een goed teken.’Pinguïn-burger

In theorie kan ieder vlees met deze techniek geproduceerd worden, dus ook van vogels, zoogdieren en vissen. Dat geeft Post als antwoord op een vraag uit het publiek of met deze techniek bijvoorbeeld ook pinguïn-burgers te maken zijn.


Lees verder op Voeding Nu online:

Vegetarisch tegen stamcelburger in Battle of the Burgers

Laboratorium gekweekte hamburger volgende week gepresenteerd

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...