Vegetarische recepten meest gekozen categorie bij HelloFresh in 2022

HelloFresh Vegetarische Slager samenwerking

De helft van de Nederlanders wil minderen in hun vlees- en visconsumptie, blijkt uit recent onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Het afgelopen jaar werden vegetarische recepten zelfs het meest gekozen door klanten. Om vegetarisch eten voor de consument makkelijker te maken, werkt HelloFresh de hele maand maart samen met de Vegetarische Slager.

Voor 60 procent van de Nederlanders blijft een stukje vlees bij de maaltijd onmisbaar, blijkt uit een onderzoek onder 1000 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van HelloFresh. 61 procent geeft zelfs aan dat vlees bij de maaltijd een vanzelfsprekendheid is. Toch geeft de helft aan minder vlees te willen eten.

“Het is erg goed om te zien dat we bewuster worden van onze vleesconsumptie. Dat steeds meer Nederlanders vaker vegetarisch willen eten, blijkt ook al een tijd uit de inzichten die wij van onze klanten krijgen”, vertelt Iris, receptontwikkelaar bij HelloFresh. “We zien dat vegetarische recepten of recepten met vleesvervangers steeds meer worden besteld. Het afgelopen jaar waren de vegetarische recepten zelfs de meest gekozen receptcategorie.”

Desondanks ervaren Nederlanders nog veel barrières als het aankomt op vegetarisch eten. Vier op de tien vindt het moeilijk om vegetarisch te koken en een iets groter aandeel (44%) vindt het lastig om inspiratie te vinden voor gerechten zonder vlees. Ruim twee op de vijf denkt daarbij dat er ingeleverd moet worden op smaak of denkt dat het meer tijd kost om een vegetarisch gerecht te bereiden (29%). Hier willen HelloFresh en De Vegetarische Slager verandering in brengen.

Iris: “Door een maaltijdbox samen te stellen met makkelijke en lekkere vegetarische gerechten, is de drempel lager om vegetarisch te eten.” Tim Warren, Global Research & Development Director bij De Vegetarische Slager, vult aan: “Omdat we begrijpen dat veel vleesliefhebbers het lastig vinden om minder dierlijk vlees te eten, investeren we bij De Vegetarische Slager - samen met partners en startups - in alle bouwstenen om die smaakverwachtingen te overtreffen. Daarbij horen ook bite, aroma, geur, malsheid en textuur.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van HelloFresh tussen 10 en 17 februari 2023 onder 1.000 Nederlanders, representatief op geslacht, leeftijd en diploma

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
World Animal Protection roept op tot meer plantaardige kerstdiners

World Animal Protection roept op tot meer plantaardige kerstdiners

Er komen steeds meer vegan restaurants en de supermarktschappen liggen steeds voller met vegaburgers en havermelk, maar tijdens de feestdagen is een plantaardige maaltijd nog niet in trek. Meer dan 80 procent van de Nederlanders eet met kerst vlees, blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van World Animal Protection. De organisatie wil...

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

De Nationale Week Zonder Vlees wordt vanaf 2023 Europees uitgebreid. Het eerste land dat aan de beurt is in deze uitbreiding is België, in oktober 2023. Na België zullen andere Europese landen volgen.

Zorginstelling ZuidOostZorg sluit zich aan bij Dutch Cuisine

Zorginstelling ZuidOostZorg sluit zich aan bij Dutch Cuisine

ZuidOostZorg sluit zich als eerste zorginstelling in Nederland aan bij Dutch Cuisine, een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. ZuidOostZorg is een innovatieve zorg- en kennisorganisatie die al enkele jaren geheel volgens de principes van Dutch Cuisine werkt. ZuidOostZorg heeft als belangrijk doel dat cliënten iedere dag lekker,...