Verschillende preventiemaatregelen voor rijken en armen

attachment-Arm-rijk

Een richtlijn ter preventie van hart- en vaatziekten moet zich richten op verschillende aspecten van de leefstijl. Ook zou daarbij rekening moeten worden gehouden met arm of rijk.

Het blijkt dat arme mensen en mensen uit armere landen meer bewegen, vooral tijdens hun werk. De hoeveelheid bewegen wordt bij rijke mensen en mensen uit rijkere landen niet gecompenseerd met de beweging die ze in hun vrije tijd krijgen.

 

Een en ander komt naar voren uit het onderzoek van professor Salim Yusuf. In The Prospective Urban Rural Epidemiology includeerde hij 154.000 mensen uit 17 landen. Er werd onderzocht wat hun eetpatroon was en of en hoeveel ze bewogen en rookten. De onderzoeksresultaten zijn op 26 augustus gepresenteerd tijdens het congres European Society of Cardiology 2012.

 

Voeding

Ook kwam op het congres naar voren dat gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten  vaker worden gegeten door rijke mensen, terwijl arme mensen meer koolhydraten consumeren. Het lijkt voor de hand te liggen dat een richtlijn voor de arme(re landen) wordt gericht op het voedingspatroon en een richtlijn voor de rijke(re landen) op het bewegingspatroon.

 

Lees ook op Voedingnu.nl:

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...