Wageningse glutenvrije kroket wint voorronde Ecotrophelia

attachment-KROKi-Team

Een studententeam van Wageningen Universiteit heeft de voorronde van de Ecotrophelia gewonnen en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie op de SIAL in Parijs. Het team won met een zelfontwikkelde kroket op basis van groente en spirulina.

De Ecotrophelia is een jaarlijkse Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en

universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen. Vorig jaar

wist het Nederlandse team de tweede plaats te bemachtigen met een chocoladedrankje op basis

van quinoa. Twee jaar geleden sleepte het Nederlandse team de Europese hoofdprijs in de wacht

met Chef Lupin, een vleesvervanger van gefermenteerde lupine.

 

KROKi

Het winnende team presenteerde KROKi, een kroket op basis van groente en spirulina. Team

captain Pierluigi Santoro: “KROKi is geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De

kroket is glutenvrij en is ook geschikt voor consumenten met een lactose-intolerantie. Spirulina,

een cyanobacterie, bevat eiwitten, vitamines en mineralen en kan soja of vlees

vervangen. Daarnaast kan spirulina gemakkelijk en lokaal worden verbouwd. Dit maakt het

product extra duurzaam. Maar belangrijker nog: KROKi is met z’n krokante laagje en delicate

smaak, ook gewoon erg lekker.”

 

Veel creativiteit

Kees de Gooijer was namens de Topsector Agri & Food juryvoorzitter. Hij was tevreden met het

niveau van de inzendingen: "Vorig jaar lag het niveau al hoog, maar dat werd dit jaar overtroffen.

Alle teams kwamen met een goed uitgewerkt concept dat in een aantal gevallen vrijwel marktrijp

was. De Nederlandse opleidingen hebben veel talent rondlopen."

Meer over
Lees ook
Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Bij AH-zusterbedrijf Delhaize is deze week een loyalityprogramma van start gegaan waarbij klanten korting krijgen op producten met een Nutri-Score A of B.Het programma is gekoppeld aan de Plus-klantenkaart van de keten, schrijft Distrifood. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgen klanten op vertoon van de kaart in alle supermarkten en online 20...

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...