Week van de vleeswaren begonnen

attachment-week-van-de-vleeswaren

De tweede editie van de Week van de Vleeswaren is begonnen. Om de week kracht bij te zetten, heeft de organisatie een vleeswarenreceptenboekje voor kinderen uitgebracht.

Het vleeswarenreceptenboekje is bedoeld om ouders meer toegankelijke recepten te bieden voor lunchgerechten met vleeswaren. Bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de gezondheidswaarde hiervan, zo bevatten verschillende recepten groenten en of fruit.

Vleeswaren en gezondheid

In het boekje wordt geen aparte aandacht geschonken aan de gezondheidsaspecten van vleeswaren. Ook valt in het boekje op dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit brood in plaats van een volkorenrijke variant. Verder bevatten veel recepten kaasproducten waarbij niet is vermeld of het volvette kaas of magere moet zijn.


Voedingscentrum over vleeswaren

Volgens het Voedingscentrum kunnen vleeswaren veel zout en ongezond, verzadigd vet bevatten. Maar  vleeswaren leveren ook belangrijke voedingsstoffen als eiwit, ijzer, vitamine A, B1, B2 en B12. De vleeswaren die bij voorkeur worden geadviseerd door het Voedingscentrum zijn Beenham, Casselerrib, Gekookte lever, Kipfilet, Magere knakworst, Vegetarische paté.


Meer variatie in vleeswaren

‘De week van de vleeswaren is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de mogelijke variaties van vleeswaren. Uiteraard is de week ook bedoeld om vleeswaren te promoten, maar dat is zeker niet het hoofddoel.’ meldt de organisatie van de Week van de Vleeswaren. Vleeswaren zijn volgens de organisatie een goed alternatief voor zoet broodbeleg of kaas.


Officieel geopend

De Week van de Vleeswaren vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats. Vandaag om 1 uur is de week officieel geopend tijdens de presentatie van Nicolette van Dam, gezicht van de campagne, over het  door haar ontworpen vleeswarenreceptenboekje voor kinderen.


Lees ook op voedingnu.nl:

KLM serveert vleeswaren met kenmerk

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...