Week van de vleeswaren begonnen

attachment-week-van-de-vleeswaren

De tweede editie van de Week van de Vleeswaren is begonnen. Om de week kracht bij te zetten, heeft de organisatie een vleeswarenreceptenboekje voor kinderen uitgebracht.

Het vleeswarenreceptenboekje is bedoeld om ouders meer toegankelijke recepten te bieden voor lunchgerechten met vleeswaren. Bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de gezondheidswaarde hiervan, zo bevatten verschillende recepten groenten en of fruit.

Vleeswaren en gezondheid

In het boekje wordt geen aparte aandacht geschonken aan de gezondheidsaspecten van vleeswaren. Ook valt in het boekje op dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit brood in plaats van een volkorenrijke variant. Verder bevatten veel recepten kaasproducten waarbij niet is vermeld of het volvette kaas of magere moet zijn.


Voedingscentrum over vleeswaren

Volgens het Voedingscentrum kunnen vleeswaren veel zout en ongezond, verzadigd vet bevatten. Maar  vleeswaren leveren ook belangrijke voedingsstoffen als eiwit, ijzer, vitamine A, B1, B2 en B12. De vleeswaren die bij voorkeur worden geadviseerd door het Voedingscentrum zijn Beenham, Casselerrib, Gekookte lever, Kipfilet, Magere knakworst, Vegetarische paté.


Meer variatie in vleeswaren

‘De week van de vleeswaren is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de mogelijke variaties van vleeswaren. Uiteraard is de week ook bedoeld om vleeswaren te promoten, maar dat is zeker niet het hoofddoel.’ meldt de organisatie van de Week van de Vleeswaren. Vleeswaren zijn volgens de organisatie een goed alternatief voor zoet broodbeleg of kaas.


Officieel geopend

De Week van de Vleeswaren vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats. Vandaag om 1 uur is de week officieel geopend tijdens de presentatie van Nicolette van Dam, gezicht van de campagne, over het  door haar ontworpen vleeswarenreceptenboekje voor kinderen.


Lees ook op voedingnu.nl:

KLM serveert vleeswaren met kenmerk

Meer over
Lees ook
Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina toont 3 trends en 7 microtrends voor 2019-2020

FrieslandCampina heeft voor het eerst een trendrapport gemaakt voor het jaar 2019-2020. Hieruit komen drie hoofdtrends en ook een aantal microtrends naar voren. Wat waren de bevindingen van het Nederlandse zuivelbedrijf?Elk jaar worden verschillende trends voor de voedingsmiddelenindustrie op een rijtje gezet voor het volgende jaar. Voor het eerst heeft...

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn winnaar Liegebeest 2019

Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019 in de verkiezing van Wakker Dier. De supermarktketen kreeg 7.000 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen.Albert Heijn kreeg zijn nominatie vanwege de verpakking van de AH kip, waarop staat dat de kip ‘meer ruimte’ heeft. Volgens Wakker Dier geeft de supermarktketen haar kippen echter de minste ruimte,...