Week van de vleeswaren begonnen

attachment-week-van-de-vleeswaren

De tweede editie van de Week van de Vleeswaren is begonnen. Om de week kracht bij te zetten, heeft de organisatie een vleeswarenreceptenboekje voor kinderen uitgebracht.

Het vleeswarenreceptenboekje is bedoeld om ouders meer toegankelijke recepten te bieden voor lunchgerechten met vleeswaren. Bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de gezondheidswaarde hiervan, zo bevatten verschillende recepten groenten en of fruit.

Vleeswaren en gezondheid

In het boekje wordt geen aparte aandacht geschonken aan de gezondheidsaspecten van vleeswaren. Ook valt in het boekje op dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit brood in plaats van een volkorenrijke variant. Verder bevatten veel recepten kaasproducten waarbij niet is vermeld of het volvette kaas of magere moet zijn.


Voedingscentrum over vleeswaren

Volgens het Voedingscentrum kunnen vleeswaren veel zout en ongezond, verzadigd vet bevatten. Maar  vleeswaren leveren ook belangrijke voedingsstoffen als eiwit, ijzer, vitamine A, B1, B2 en B12. De vleeswaren die bij voorkeur worden geadviseerd door het Voedingscentrum zijn Beenham, Casselerrib, Gekookte lever, Kipfilet, Magere knakworst, Vegetarische paté.


Meer variatie in vleeswaren

‘De week van de vleeswaren is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de mogelijke variaties van vleeswaren. Uiteraard is de week ook bedoeld om vleeswaren te promoten, maar dat is zeker niet het hoofddoel.’ meldt de organisatie van de Week van de Vleeswaren. Vleeswaren zijn volgens de organisatie een goed alternatief voor zoet broodbeleg of kaas.


Officieel geopend

De Week van de Vleeswaren vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats. Vandaag om 1 uur is de week officieel geopend tijdens de presentatie van Nicolette van Dam, gezicht van de campagne, over het  door haar ontworpen vleeswarenreceptenboekje voor kinderen.


Lees ook op voedingnu.nl:

KLM serveert vleeswaren met kenmerk

Meer over
Lees ook
Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019. De dierenwelzijnsorganisatie nomineert McDonalds, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn.Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn tegen te gaan. Anne Hilhorst van Wakker Dier zegt het volgende over de verkiezingen:...

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Consumentenbond: ‘Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutri-Score A’

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste ontbijtkoeken Nutri-Score C of D krijgen. Enkel ‘zero%’ en ‘lower cal’ ontbijtkoeken krijgen A-score.De Consumentenbond constateerde een aanbod van tachtig ontbijtkoeken in de markt. Daarvan onderzocht zij vijftig verschillende soorten en merken om een goed beeld van de markt te krijgen. Voor...

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Consumentenbond: ‘Te weinig vitamine D in multivitamines voor peuters’

Bijna de helft van de multivitamines voor peuters bevat (veel) te weinig vitamine D. Daarmee zijn deze niet afgestemd op de behoeften van jonge kinderen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.Sommige peuters zijn slechte eters, waardoor veel ouders ze voor de zekerheid multivitamines geven. Uit onderzoek blijkt echter dat peuters slechts zelden...