Wetenschappers: ‘meer energie door langer kauwen’

attachment-amandelen

Als je langer kauwt gaan minder voedingsstoffen verloren, waardoor het lichaam meer energie opneemt.

Dat stelt een groep wetenschappers naar aanleiding van een paneldiscussie op de jaarlijkse bijeenkomst van het Institute of Food Technologists.

Meer kauwen

Richard Mattes van Purdue University besprak de resultaten van een recente studie met andere wetenschappers. Uit een proef met amandelen bleek dat de amandelen beter in het lichaam worden opgenomen wanneer een persoon meer kauwt.


Amandelen

Proefpersonen kauwden 10,25 of 40 keer op amandelen, vervolgens werd het energieverlies en de hoeveelheid vet in de ontlasting gemeten. Hoe korter iemand kauwde des te grotere stukken werden uitgescheiden door het lichaam. Bij langer kauwen werden de deeltjes makkelijker opgenomen in het lichaam.


Als iemand amandelen eet voor zijn plezier of om vanwege de eiwitten, i kan de persoon volgens Mattes het beste  hele amandelen teeten.

Wanneer de persoon amandelen eet vanwege  vitamine E, is het verstandig om gehakte amandelen, amandelboter of amandelolie te gebruiken, zegt Mattes.Lees verder op Voeding Nu online:

Kauwen kan een eetlustremmend effect hebben

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...