World Food Center om kennis voeding en duurzaamheid te verspreiden

ei schema

Met het World Food Center in Ede wil de Nederlandse Agrofood- en tuinbouwsector een nieuwe ontmoetingsplek oprichten. Het centrum is een initiatief van Stichting World Food Centers die momenteel de haalbaarheid van de plannen onderzoekt.

Doel van het centrum is kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en consumenten bij elkaar te brengen om de kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid te verspreiden. World Food Center Nederland speelt hiermee in op de steeds grotere interesse in voeding en duurzaamheid.

 

Ei

De vele partijen die onderdak kunnen krijgen in het gebouw variëren van chef-koks, producenten en veredelaars tot aan retailers, tuinders en gezondheidsspecialisten. Het opvallende gebouw zal er uit zien als een ei. Dit symboliseert nieuw leven.

 

Wereldwijd

Bedrijven en consumenten wereldwijd zijn welkom met vragen over gezondheid, voeding en duurzaamheid. Het moet internationaal bekend komen staan als dé plek waar de Agrofood- en tuinbouwsector zich presenteert.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

40 miljoen voor toegepast onderzoek in agrifoodsector 

Voedselproductie in Nederland moet nog intensiever

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...