“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”
BEDRIJFSINFORMATIE - Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?
Perrine Laroche van het Instituut voor Milieuvraagstukken in Amsterdam heeft de prestigieuze prijs van de "Jonge wetenschapper" gewonnen. De Alpro Foundation reikt deze prijs jaarlijks uit voor beste wetenschappelijk artikel.
Haar gedetailleerde studie onderzoekt en lokaliseert de mogelijke milieueffecten van verschillende voedingspatronen in US door de producten te identificeren die in het land zelf en in het buitenland worden geproduceerd.
Het hele artikel is te vinden op: www.alprofoundation.org: Sustainable diets here, should also consider better environments there - alpro Foundation
Via deze link is een compilatie van de presentatie van Laroche te zien.
Meer over
Lees ook
Duurzaamheid staat centraal op Horecava
Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Onderwerpen zoals eten zonder verspilling, groene innovaties en...
Voeding in de media - week 45
Deze week nieuws over vleesreclames, het effect van ‘lokaal’ op het milieu, en voeding en gezondheid bij de opgroeiende generatie.
Samenwerkingsverband neemt voortouw om voeding in zorg gezonder te maken
“Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen...