“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

alpro

BEDRIJFSINFORMATIE - Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?

Perrine Laroche van het Instituut voor Milieuvraagstukken in Amsterdam heeft de prestigieuze prijs van de "Jonge wetenschapper" gewonnen. De Alpro Foundation reikt deze prijs jaarlijks uit voor beste wetenschappelijk artikel.

Haar gedetailleerde studie onderzoekt en lokaliseert de mogelijke milieueffecten van verschillende voedingspatronen in US door de producten te identificeren die in het land zelf en in het buitenland worden geproduceerd.

Het hele artikel is te vinden op: www.alprofoundation.orgSustainable diets here, should also consider better environments there - alpro Foundation

Via deze link is een compilatie van de presentatie van Laroche te zien.

Lees ook
EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

De Europese Commissie (EC) en 65 belanghebbenden uit de sector ondertekenden begin juli de EU-gedragscode voor verantwoordelijke levensmiddelenbedrijven en marketingpraktijken. Het is de volgende stap in de “Van boer tot bord”-strategie.

Review | Een regenboog aan sapjes

Review | Een regenboog aan sapjes

Ingevroren sapjes, rijk aan groente en verrassend op smaak gebracht met fruit en kruiden, zo bij je thuisbezorgd. Dat is in één zin hoe je Sapje kunt omschrijven. Maar zijn de sapjes ook lekker?

Column: Zuster Immaculata

Column: Zuster Immaculata

'Als je meedoet aan een klimaatmars kun je het niet maken om ’s avonds biefstuk te eten', zeg ik tijdens een kampvuurborrel in het bos tegen mijn vrienden. Er ontstaat een flinke discussie. Ik háát mensen die vooral actievoeren om een klimaatselfie op Insta te kunnen posten. Zij zijn juist blij met de aandacht, omdat een klimaatmars er vooral op is...